Posts

Showing posts from 2012

Selamat tahun baru 2013

Image
selamat thn baru :D..nak tulis ape lagi ye ek?haha..azam?baru nak pk..organize baru print..hope thn nih lebih terurus..thn nih start kimi sekolah..so start bangn awal balik selepas stop jadi cikgu..ekeke..next baby caming..so bertambah lagi satu tanggungjawab..hope saye menjadi kuat dan tabah..terdengar dlm radio td ader org tu azam thn nih supaya amalan dier lebih dr thn lepas..rase nye saye pon begitu..tua sudah..31thn..


Semoga tahun ini kita melihat sesuatu perkara yang berlaku dan mengatakan " Saya bertanggung jawab" tidak ada lagi sifat menyalahkan orang lain. Semua peristiwa negatif dilihat sebagai ujian untuk lebih dekat dengan Allah dan tanya diri apa kita boleh belajar " Hentikan mengeluh dan mengadu nasib pada manusia tapi mengadu pada Allah, Ubah dunia dalaman untuk ubah hasil kehidupanNIat kejar akhirat mulai tahun ini- in shaa ALlah dunia akan kejar kita- Dato FAdzilah KamsahMulakan hari ini dan tahun ini dengan banyak doakan orang dan hentikan kritik orangt…

update gambo shj

Image

aku terima nikah nye-result darah

mcm biasa bangun pagi dgn keazaman yg tinggi x nak fesbuk..haha..wajib ler bukak jugaks kan..aku bgn kimi x bgn lagi..pastu nengok cerita "aku terima nikah nya" huhu..sorry to say x best sgt pon..haha..mungkin aku dgn laki x mantik camtu..muahaha..ayat dengki..mcm tu ker ek org lain?lari lari dlm umah..ckp ayat jiwang mcm tu?then laki dier koma sebulan..hilang ingatan sebulan..baru 2 bln x dpt dah nak penat..kitong nih laki naik kapal..4 bln tu paling kurang..8 bln pon penah jejak..bg aku la..ok jerk..x der la sampai nak goda laki lain ke nak curang ke(dlm cerita dier x curang pon) maksud aku boleh tahan jerk kalo 8 bln x dpt nafkah batin..tp tah la..aku ader gaks la fly g bintulu..in between 8 month..tp takat sebulan dua x dpt..aku rase ok lagi..apakah cerita pasal benda nih disinih..bleh ker?ker nih kire cerita dlm kelambu?

ok motif nak cerita hal hal semlm..semlm aku cuba bangkit..seperti nak dekat tgh cerita aku terima nikah nye..memang sometimes aku rase aku jerk berusa…

minggu ke 27..3rd trimester..

Image
perasaan mau merajuk dgn kimi kite beli beg kat dier..rm90..dier x nak plaks..nangis marah kite...huhu..sakitnye hati..hadoi..g jusco x sampai 15min..kimi tertido..bgn marah nak troli..dah tu marah sgt x nak beg tu..aku pon mcm tersalah pilih sebab ade..kelepet sket..tah lah hope papa dier x marah..pastu rase mcm besar..tp betul la kot sebab tulis preschool...




------------------------------------------------
bgn pagi x de email lagi..kalut kalut siap g klinik..x de parking..aku double parking jerk..masuk kasi kad..adik tu kasi cawan cek kencing..dah sudah tu..timbang berat..duduk kejab jerk dah leh masuk jumpa doktor..try tgk.jantina x berape nampak..tp doktor ckp gurl..nak scan muka x leh gaks..sebab dier mcm sujud..pusing kanan pon x nampak..hope sume ok..oleh sebab ramai sgt ckp.perut aku besar..so doktor cek berat dier kot..normal..cantik jerk..so perut ku besar memang sebab lemak..lilitan kepala ok..tulang blakang ok..

as dah 27 minggu..dah masuk 3rd trimester so amik darah..so a…

bad n good days

Image
alhamdullillah hari nih hari yg best..kimi bgn awal..9.30 pagi dah siap mandi n pakai baju(still lambat kalo g sekolah)aku yg malas mandi nih buka fesbuk laju laju..basuh pinggan..hayak..sikit laks pinggan nak dibasuh(kalo hari hari mcm nih kan bagus..x de lagi bagus) so kena la mandi gaks..sebab melambat lambatkan..aku siap mandi 10.30..even dok ckp diri sendiri mandi..stop fesbuk..stop fesbuk..huhu kenape aku sgt ketagih tah..nway x der plan nak g mane..tp malas masak..masih sayang dapurku yg suci murni tu


ops ader gambo megi laks..kantoi..dah dua kali mase peknen nih mkn megi..cian baby..saje singgah shell nak cek taya..end up kimi nak roti..dah beli roti..bangla tu dok soh aku beli keta lego shell rembat ler 3..kasi rm50 balance huhu..kecik nye value duit sekarang..harga kereta rm14.50 aku rase..lupa sudah..buat pusing seround..singgah kedai minang..beli dua lauk jerk kalo 3 kompem x abis..nasi aku dah masak mase basuh pingan..bile balik umah bersemangat la nak kemas umah..bukan s…

25 minggu

Image
anibeseri 4 hari yg lalu..daku baru perasan harinih..tu pon sebab bukak blog..apakah?
huhu..maaf enchik suami..tp awak pon x wish saye




* Ibu dilarang mencaci atau mengumpat, membuat fitnah, iri hati juga bergaduh terutamanya dengan ibu mertua. Perbuatan tersebut dipercayai akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir. Ibu mengandung juga akan mengalami kesulitan semasa melahirkan anak. Yang sebenarnya, tujuannya larangan di sini adalah untuk melahirkan rasa hormat kepada orang tua da selalunya ibu mertua turut menjaga dan membantu sewaktu dalam pantang.
* Ibu dilarang memaku, memahat dan menggali lubang. Tidak boleh memukul atau mencederakan binatang kerana dikhuatiri akan menyebabkan anak yang bakal lahir cacat anggota badan.
* Ibu dilarang keluar rumah pada waktu petang atau senja kerana dikhuatiri hantu akan menggusiknya. Hendaklah menjauhi pergaulan dengan orang yang tidak jujur atau rendah maruahnya, kerana dipercayai ini akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir.
* Ibu d…

abg n ain di kl

wah sudah lame tidak menulis..nak kata buzy sgt..x der la pon..tp sebab dah jadi kenderaan berat nih sume pon slow..tp yg bawak perut baya perut ku diorg laju lagi..huhu..kalo jumpa org bertanye dah berape bulan..sume pon ckp perut ku besar..besar dr org nak bersalin kot..huhu..biar lah..aku nengok berat aku x der la tambah byk sgt..lemak tebal kah?

abg dtng kl mlm sebelum ghaye deepavali...tp dier stay umah mertua...noin dtng kl..hari cuti awal muharam
noin dtng bawak g umah mines..umah kak ida salim..try buger klcc longwan

abg dtng bawak ke tasik titiwangsa..ke klcc ke longwan..ke umah kak ida..hadoi sekejab sgt dtng..x dpt ke mane pon sgt...huhuhu...wish diorg dtng lagi nanti..

pembantu rumah harian

pembantu rumah harian diperlukan..budget yg aku ade cume rm450-500..start bebila suka..kije opis hour kalo nak kurang..pon bleh..memandangkan gaji offer x banyak..bekerja kalo boleh 5 hari seminggu..tp kalo x leh bleh nego..kije mudah je..vakum mop sidai kain lipat kain cuci pinggan..kalo perlu jaga anak ku..3thn n yg dlm perut..daku x kije..just perlukan helper di saat akhir peknan dan mase berpantang..kalo ok jer..rase cocok kije dgn aku..bleh la terus bekerja sampai bebila

salam muharam

salam satu muharam..sgt seronok..enchik somi sampai port..adik dtng umah..mil fil bio sil dtng umah..x best org potong line..keling nak gaduh..erm ter marah kimi sebb x kencing dirumah..tp saje jer cari pasal nak kencing kat petronas..alasan x nak naik keta makcik..tp sbnrnye dier ngatuk..huhu..bersalah betul bila marah dier..

bank - naluri - facial - jumpa bye

minggu nih agaks buzy bee cost awal bulan..ari selasa pg bank pej pos dan otk..mula dgn selasa sebab dah lupa aper yg dibuat isnin..wah terasa sungguh tua sbb kejab beno dah luper..bank g clear cek insuran keta myvi..pej pos urusan public mutual otk cari rambutan untuk kimi la..

rabu pegi montly check up kat naluri..parking ok..mase menunggu ok..pastu lunch dgn ina..dpt tahun bye peknen same bulan dgn aku..balik singgah klfc..penat gilos..niat nak g beli susu kambing jerk..3 kali g kedai baru boleh pegi sebab kimi x nak masuk kedai

khamis..msg bye..msg punye msg jadi la nak buat small reunion ari jumaat lunch break..on the spot kot..pastu azipah call soh dtng spa..haha mnegfacial dgn aman sbb kimi dibawah selian nabil..


jumaat..berdating dgn bye dgn ina..madz sempat msg sblm mandi jerk..amik bye kul doblas amik ina..g carefour sbb kimi bad mood..dier nak ke klfc lagi...balik aku bawak dier ke klfc..main kat depan kedai cina sejam lebih kot..dah penat..aku ajak dier mkn jagung..mase mk…

week 23

Image
huhu..tetiba x mood nak tulis sebab dpt dua bad new..

sume ikan gappi mati sebab semlm sibuk kat dapur...n mkn ikan tinggal tepi aquarium..dan  si kecik jaga ikancek maybank2u upanye semlm pakai atm/debit card bukan credit card..means self sponser bukan enchik somi..kureng elaun bulan nih..berat bdn naik..huhu..sume gambo hilang sebab semlm ghajin g delete gambo dlm phone sebab memory cad penuh..abis ler sume kenangan without gambo..

jamu susuk dara

MASALAH KEGEMUKAN?

1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION
2) MAGICAL SLIMMING SOAP

MASALAH KEGATALAN DAN REKAHAN PADA KULIT?
1) MASKER VAGINA
2) INTIM GEL
3) FEMININ WASH
4)MAGIC SLIMM SOAP
4) MINYAK IKAT KASIH

MASALAH HAID TAK TERATUR?
1) JAMU PENGANTIN DARA
2) JAMU AKU DARA
3) COKLAT LOVE HABIBI

PRODUK UNTUK LELAKI?
1) JAMU LELAKI JUTAWAN rm65 60bijik
2) COKLAT LOVE HABIBI
3) MINYAK IKAT KASIH

PRODUK UNTUK WANITA
1) JAMU PENGANTIN DARA
2) JAMU AKU DARA
3) JAMU JALINAN CINTA
4) COKLAT LOVE HABIBI
5) MASKER VAGINA
6) INTIM GEL
7) FEMININE WASH
8) MINYAK IKAT KASIH

PRODUK UTK PENGHIDAP KENCING MANIS?
1) JAMU EMAS

PRODUK UTK BABY?
1) MAGICAL SLIMMING SOAP
2) MASKER VAGINA

PRODUK UNTUK GADIS?
1) FEMININE WASH
2) MASKER VAGINA
3) INTIM GEL
4) COKLAT LOVE HABIBI
5) JAMU JALINAN CINTA

YANG SEDANG HAMIL?
1)FEMININE WASH
2)MASKER VAGINA

DALAM PANTANG BERSALIN?
1)JAMU JALINAN CINTA
2)FEMININE WASH
3)MASKER VAGINA
4)INTIM GEL

selamat hari raya aidil adha

Image
dua hari sebelum ghaye daku telah bersiap siap kemas umah..siap pack baju lagi..sehari sebelum ghaye..masih mengemas..mcm ader jerk org nak dtng kan..sehari sebelum ghaye tu..dah penat kemas umah so singgah mcd mkn dulu baru pg umah mil..dlm kul 4 sampai disana...

kimi tido..bgn dah petang mcm nak ngamuk..so ader icekrim lalu so belikan aiskem..mil fil n bil pose sunat..so mil masak laksa..mase sampai ketupat dah siap..then mil masak rendang..daku sgt la x membantu..

mlm mcm biasa kimi nak tido dpn tv..hadoi..memenag x cukup tido ler...menunggu adik ipar yg kul doblas baru gerak dr kuantan mau x 3.30 baru sampai..kimi kul 3 baru tido..maybe sebab dier sakit perut..maka bermula ler cerit birit..pg x bleh nak bangun awal..memang x g semyang ghaya jawab nyer..

lepas mil n fil balik ghaye sesi bersalam..enchik somi call guna satelit ..senyum sampai telinga..sesi makan..

pegi beraya umah mertua adik ipar..dan umah cousin suami..bila balik baru notice kunci umah mil x der..so bawak sil data…

bowling time

Image
kimi nak main bowling arini..kebetulan tgh msg weena..weena call ajak g bowling plus ajak g steambot lg minggu dpn..so ckp kat kimi kul 11mandi kul 12mkn kul 1naik car..kul 2bowling..pegi bowling weena x sampai agi..bcos cikgu aja tido lg..so mama teman kimi main..tp wangsa walk x de pagar tepi longkang..kimi asyik msk longkang..sedih la dier..main setengah jerk..nasib baik 3.50harga student..pastu weena ckp on da way..g tempat main kanak2jumpa kinah..kimi nak main situ..ok la murah gaks..ade yg 50sen jerk..weena sampai..kami mkn dulu..kimi mkn wafer with aiskem..ajak kimi g bowling x nak dah..so..balik la..nasib x kena hujan..


kes ustaz

ahad yg pasti boring

huhu..tetau nak tulis aper..tp kalo enchik somi x der ahad agaks boring la..sebab kalo nak g shoping mall sure ramai org..buat haper nak g sesak bersama org lain kasi peluang kat diorg laks..

status kat fesbuk

kalo ikutkan hati nak jerk aku tulis disitu.."warning:x payah ler nak tanye soklan bodo dan menyakitkan hati kalo dah tau laki aku x der..dgn bertanye anak aku papa mane?"nak jerk aku sumpah org tu..kalo bapak dier mati esok..ader org tanye ..mane bapak ko..baru dier tahu kot macam aner sakitnye hati..bodo bangang sungguh la org tu..nak tanye sampai dua tiga kali..stupid..suka tanye benda yg tahu..

sedih tau suami pg..tinggal sengsorang..jaga anak sengsorang x leh nak manje manje..cuba korang letak korang ditempat aku..?hari hari rase x nak jumpa org sebab mata lebam..sebab sedih..kadang ader bercakap bukan bukan pasal enchik sumi..lagi sedih hati..kite risau..kite gado..huhu..sgt sedih rase dikala ini..menunggu email sehari sekali..tanpa dpt dgr suara..kalo gado susah nak pujuk..kesian dier dpt aku yg sgt sensetif..byk bini kapal lain kuat..aku cuba jadi kuat..tp kadang aku x berdaya..pham x aku sedih?

2nd aku rase nak tulis..yg nih baik sket la"please doakan aku supay…

peknen n breastfeed

sekarang dah lebih kurang 18 minggu peknen..kalo org tanye berape bulan bleh la kot ckp 4 bulan...ekekek..saye berjaya stop bf mase dah dua bulan kot..susah jugaks..nak neglentong..nasib baik bapak nyer ader..dier tido dgn bapak..nati sambung lah..ekekeke..

mase peknen kite akan rase sembelit kekejangan..kencing kerap kencing kotor..kembung sebu..sakit ulu hati perubahan mood..loya..sakit belakang ..payu dara keras.for me mase awal tu selalu rase penat..sekarang selalu rase sakit blakang..alhamdullillah x der sakit kronik lagi takat nih..

keta

Image
alhamdullillah hari nih bab keta dah settel..arinih nampak duit myvi dah di bank in..retetan yer..erm x lah ingat sgt..tp memang since kawen since saya berhenti kije memeng nak pakai satu keta jer..beban kot nak byr dua keta..hyundai 850,,myvi 475..deduda dah berape..hyundai tu kami jarang pakai..erm malas mau cerita kisah lampau..kisah sedih..kisah menyayat hati..biar lah keta tu dikenang semasa kami guna mase berchenta..ekeke..myvi..my "baby" dr dulu jaga sesangat..even milage pon jaga..sape nak pinjam pon kalo leh x nak kasi..tp ader jerk yg pakai tanpa kebenaran..whatever lah..now start balik dgn keta baru..trade in dgn hyundai..myvi alhamdulillah buyer tu memang alim ulamak..segan mak..diuruskan oleh geng tabligh gitu..ekeke..so alhamdulillah selamat...

penantian satu penyeksaan

huhu sekse nye tunggu email dr laki nih..sehari dah la satu..pastu more then 24hours baru nak dpt..org yg same kapal bleh dpt 4 email kot..nih ader miscall laks..hanggin kot..hp tu dok kat tangan jerk..kite angkat dier letak..org lain call kali ketiga dpt ckp..kite..kali ketiga dah tak call..huhu

budget 2013

http://1malaysia.com.my/infographics/sorotan-bajet-2013/

even akau x dpt aper..tp aku tumpang gembira..kerna..

makpakbapak mertuaabgkakak iparadikadik ipar dpt bonus, voucher dan segala kemudahan

baru tau huda peknen (awal sket pada aku) baizah peknen..(lambat sket dr aku)

cuti bersama enchik somi

Image
sekejab jerk dah seminggu papa pegi kije..huhu..hari hari pon rindu dan masih rindu..dan akan terus rindu..



bila dier ader darat cepat sgt masa berlalu..huhu..papa balik selepas kije 4 bln..cuti dua minggu masuk dock kat jhr sebulan..sebulan naik kapal lagi(sebulan ke dua minggu ek?) pastu x dpt balik..tp balik jugak sebab opis dah janji..dpt balik a few days sebelum pose..pg jhr lagi akad nikah adik beliau..duduk di homestay yg same mase enchik somi drydock..best sgt..mungkin umah tu bawak kenangan yg lebih besar..tp umah tu memang best nanti lah aku promote..g jejalan sehingga ke..ayak lupa sudah name tempat tu..cis..camner leh lupa tempat nan indah itu..sehari sebelum pose menikah ler mereka..

bermulalah puasa..dan bermula lah enchik somi wat attachment kat opis..(lebih kurang cuti semingu jerk kat situ) selama 3 minggu kat opis..ari ari naik lrt..hari hari aku anto..sbb balik bleh amik terus berbuka kat luar atau tapau kat param...dan pada minggu ke empat kursus di alam, melaka..h…

pokok susu nabi

Image
kimi demam..huhu..mcm nak batuk ader..nak selsema pon ader..so x leh nak tulis sgt la..

semlm dpt adiah dr kl festial city..free parking 3 bln..

dan larik tajuk lagi..kepada yg x kenal pokok susu nabi..


23hb sept

arini dpt email lambat..asyik  dok whatapps..fesbuk..satu kain pon x berlipat..huhu..tetau la enchik somi dpt balik ke tak sebelum beranak..till skarang x nampak jalan lagi..sorang nak cuti 8 bln..sorang lagi 5 bln lebih..tu pon selepas bila tetau la..sebab baru nak naik join kapal same enchik somi..oleh kerana byk kije x siap agi..so esok lah baru bercherita..nak tgk melodi n galaxcy jab..suka tul mak jemah dgn gosip..oh ya mak jemah dah mkn nasi dgn bendi n ikan keli..

day3 plus ghaye

Image
alhamdulillah..bgn pg dpt email...happy ngalah dpt rantai emas baru..bersemangat nak buat kije..bersemangat nak mandi..basuh kain..pg klinik..cuci keta..astro laks free sume #..

nak cerita ape dulu ek?cerita ghaye lah..raye thn nih kat umah saye..sgt lah best..bgn pg mandi..salam ghaye..g semayang ghaye..thn nih tema purple..ofcourse byk gambo nak letak..tp malu..ekek


sume ader..kecuali family ainn..my perut nampak gile kan..cis cis..terlebih mkn ketupat..

bebudaks nih posing sakan..byk lg gambo diorg yg mencuit ati..

nih gambo mak n pak..eh lupa gambo reramai dah ader..cis itu pon nak kedekut..

walaupon dah terlambat..aka dah lepas bulan syawal..still selamat hari raya sume..
esok nak cerita pasal  peknen breestfeed keta baru keta lama brg baru..brg lame johor sungai petani




hatiku hatimu

sudah lame bercoti bila enchik somi naik kapal..saya mula menulis..tp hangat tahi ayam jerk..kang dah sibuk lupa..byk yg nak di ceritakan ..just sedikit mukadimah..hakimi dah 3 thn ..saya dah 30 thn..papa dah 33 thn.papa anak ke 3..dah duduk PS2 3 thn..muahaha..sume pon 3..nanti saya sambung..

MYVI Untuk Dijual

Image
myvi se untuk dijual..Transmission : Auto...Engine Capacity : 1300 cc..100% Accident Free..colour code : ebony black myvi -1.3 EZi (AUTO)..tinted  v-kool..spot rim baru...perodua myvi untuk dijual..julai 2007..special edition (SE) kereta nih saya pakai 6 bulan sahaja (1st owner)..pastu berenti kerja kawen ikut laki bekerja..bile balik sinih pon pakai sekejab sekejab jerk sebab guna kereta enchik suami.. maintenance dr mula lahir myvi nih memang mengikut masa dan hanya di pusat servis perodua..keadaan enjin memang tip top..tp boleh nego sebab nak jual cepat kalo berminat dan nak tengok kereta bleh call 016-3230506 /016-3231610 ..motif jual : jual dedua kereta untuk beli satu kereta..sungguh x formal iklan ini..area jalan gombak..gambo kualiti handphone..



1st owner2007SEauto1300cc100% Accident FreeEbony Blackv-kool TintedLeather seat



Bagaimana Menjaga Hati dan Maruah Suami.

1- Kelemahan suami

Jangan sesekali mendedahkan kelemahan suami korang di hadapan orang lain walaupun korang seorang pelawak.Jagalah maruah dirinya walau di hadapan seorang yang cacat penglihatan dan cacat pendengaran. Apatah lagi jikalau korang menceritakan kepada orang tentang ketidakupayaan suami korang di ranjang. Contohnya korang berkata di hadapan sedara mara korang tentang suami korang yang boyot yang tengah makan mi bandung di meja makan:

'Abang Pul kamu ni bukannya boleh harap sangat kalau drive jauh-jauh. Nak gi KLCC pun akak takut sebab drive kereta sikit aje dah mengantuk, takut tertido plak tengah drive hehe'.

2- Jayakan Rancangan Suami

Jika suami korang sedang merancang untuk membuat atau membeli sesuatu yang surprise dan tanpa sengaja suami korang terbagitau atau korang tahu dari sumber lain,maka anggaplah yang korang tak pernah tahu atau buat-buat surprise dan teruja. Jangan sesekali cakap kat suami korang pulak ' Ala Ana dah tahu dah yang abang nak belikan bung…

website untuk homework kimi

kimi playrooms..

Image
rasenyer satu umah ader lah playrooms hakimi..bilik tido..ruang tv pon play room tuk kimi..1st picture playroom kimi dlm tent..ia agaks panas..tp boleh lah dier duduk biler dah boring tgk tv atau menulis atau pon melukis..

kawen awal

hari tetau nape aku asyik berfikir benda nih "nyesal x kawen awal" sekarang dah tua tua baru nak beranak..nape tak lepas jerk 1st period then kawen..tetiba daku rase sgt buang mase..dah 14 th period..baru nak preggy..and now ader  5 thn jerk nak pulun beranak..as umur 35 dah jadi org berisiko untuk beranak..

mule lah aku rase nak tolong kawan kawan yg x kawin lagi tu..wah nape aku fobia sgt..aku dah kawen pon..fobia nak preggy bile umur 30..sempat ker nak pulun buat anak..

sebab belajar..kite x leh kawen awal..biler dah blaja nak kije dulu baru kahwin..huhu..kena pe ek?kite x blaja jerk buat kek dan berniaga..budah form 3 pon boleh buat..form 4 dah leh kawen..kenape kena sesuah blaja sampai ader degree ader master..pastu berhutang laks dgn ptptn..huhu...

agaks agaks ader ker parent dier kasi anak kawen awal awal?? walhal kat sekolah budaks form 3 pon dah ader yg ngandung..memang elok dah time Allah bagi kite period..pastu kawen..so x der la maksiat..mengandung anak luar nika…

mencari taska tuk kimi..

Image
Waduh semakin susah laks cari taska untuk hakimi..aritu takut sangat penuh..nih dah bace cerita dr blog..dah macam macam plaks dera kalo x speaking in english..kena dera..kalo berak diorg x tolong basuh..aduhai..ngaji main tande jerk, kalo x speking english kena denda tp kalo x leh baca alquran x denda..kalo x nak diorg denda boleh tah?let me yg denda kat umah..hasihh..i wish i can go find taska sendiri..tp kalo cam gini ai kompius..semlm dah terdetik jauh..huwaa..bleh x nak cari tadika yg x dera anak aku...cukup ler aku jerk yg marah..anak balik luka kena oku..aduhai..mix dgn indon..

pesan seorg kakak "pastikan anak ko pandai mgadu..anak akak pun pnh kena..tapi akak dgn suami g sekolah..g jumpa cikgu2 tu..anak akak bkn la jenis duk diam..sgt2 agresif...tapi sbg cikgu pra sekolah dorg kena lbh sabar.. anak akak kena tampar dan kena ketuk kepala dgn pen marker...suami akak plak mmg tak blh anak dia kena mcmtu...mmg takut la cikgu2 tu...kita kena pantau..smart reader permata akak t…

pai tee

KULIT PAI:
1/2 cawan tepung beras -guna cawan penyukat (update: bersamaan 75 gm) jika guna cawan minum lebih kurang 3/4 cawan
125 ml air
2 sudu besar telur (lebih kurang 1/2 biji)
1/2 sudu teh kapur makan
1/2 sudu teh garam
Acuan pai tee
INTI:
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
30 gram udang kering-rendam dan tumbuk halus
1/2 sudu teh garam
Sayuran potong memanjang /parut:
- 1 batang lobak merah
- 1 biji sengkuang
- 1 batang timun
********
1/4 cawan kacang tanah (bakar dlm oven)
Sos pencicah
Cara-cara

UNTUK KULIT PAI:
Satukan semua bahan-bahan -tepung beras,air,kapur,telur dan garam, gaul hingga sebati.
 Panaskan minyak cukup untuk merendamkan acuan pai. Panaskan juga acuan pai dalam minyak.
 Celupkan acuan pai dalam adunan kulit pai.Jangan sampai penuh,tinggalkan sedikit ruang di atasnya.-lihat gambar
 Masukkan ke dalam minyak panas. Pastikan api sederhana kecil.
 Biarkan seketika.Jangan keluarkan sampai ia agak masak,jika tidak kulit pai akan terlipat. Bila sudah keras sedikit …

lagu rakyat

Gelang sipaku gelang
Gelang si rama rama
pulang
Marilah pulang
Marilah pulang
Bersama-sama

-------------------------------------------------------------------

Bangun Pagi Gosok Gigi
Cuci Muka Terus Mandi
Pakai Baju Minum Susu
Salam Ayah Dan Ibu

----------------------------------------------

Rasa sayang, hey!
Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey!

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

ulang Chorus

Pulau pandan jauh ke tengah
Gunung daik bercabang tiga
Hancur badan di kandung tanah
Budi yang baik di kenang juga

ulang Chorus

Dua tiga kucing berlari
Mana sama si kucing belang
Dua tiga boleh ku cari
Mana sama abang seorang

ulang Chorus

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Hutang emas boleh di bayar
Hutang budi di bawa mati

----------------------------------------------------------------


Burung kakak tua
Hinggap di jendela
Nenek sudah tua
Giginya tinggal dua

Lechum Lechum Lec…

myvi SE dan Hyundai Accent 1.5L RX-S Limited Edition untuk dijual

Image
# planning tuk buat myvi kereta sewa..jual hyundai 




myvi se untuk dijual..Transmission : Auto...Engine Capacity : 1300 cc..100% Accident Free..colour code : ebony black myvi -1.3 EZi (AUTO)..tinted  v-kool..spot rim baru...perodua myvi untuk dijual..julai 2007..special edition (SE) kereta nih saya pakai 6 bulan sahaja (1st owner)..pastu berenti kerja kawen ikut laki bekerja..bile balik sinih pon pakai sekejab sekejab jerk sebab guna kereta enchik suami.. maintenance dr mula lahir myvi nih memang mengikut masa dan hanya di pusat servis perodua..keadaan enjin memang tip top..tp boleh nego sebab nak jual cepat kalo berminat dan nak tengok kereta bleh call 016-3230506 /016-3231610 ..motif jual : jual dedua kereta untuk beli satu kereta..sungguh x formal iklan ini..area jalan gombak..gambo kualiti handphone..



1st owner2007SEauto1300cc100% Accident FreeEbony Blackv-kool TintedLeather seat



Hyundai Accent 1.5L RX-S Limited Edition 
·silver  ·Manual ·2005 ·leather seat ·1st owner ·LOW MILEAGE ·ACCIDENT …