Posts

Showing posts from July, 2012

MYVI Untuk Dijual

Image
myvi se untuk dijual..Transmission : Auto...Engine Capacity : 1300 cc..100% Accident Free..colour code : ebony black myvi -1.3 EZi (AUTO)..tinted  v-kool..spot rim baru...perodua myvi untuk dijual..julai 2007..special edition (SE) kereta nih saya pakai 6 bulan sahaja (1st owner)..pastu berenti kerja kawen ikut laki bekerja..bile balik sinih pon pakai sekejab sekejab jerk sebab guna kereta enchik suami.. maintenance dr mula lahir myvi nih memang mengikut masa dan hanya di pusat servis perodua..keadaan enjin memang tip top..tp boleh nego sebab nak jual cepat kalo berminat dan nak tengok kereta bleh call 016-3230506 /016-3231610 ..motif jual : jual dedua kereta untuk beli satu kereta..sungguh x formal iklan ini..area jalan gombak..gambo kualiti handphone..



1st owner2007SEauto1300cc100% Accident FreeEbony Blackv-kool TintedLeather seat



Bagaimana Menjaga Hati dan Maruah Suami.

1- Kelemahan suami

Jangan sesekali mendedahkan kelemahan suami korang di hadapan orang lain walaupun korang seorang pelawak.Jagalah maruah dirinya walau di hadapan seorang yang cacat penglihatan dan cacat pendengaran. Apatah lagi jikalau korang menceritakan kepada orang tentang ketidakupayaan suami korang di ranjang. Contohnya korang berkata di hadapan sedara mara korang tentang suami korang yang boyot yang tengah makan mi bandung di meja makan:

'Abang Pul kamu ni bukannya boleh harap sangat kalau drive jauh-jauh. Nak gi KLCC pun akak takut sebab drive kereta sikit aje dah mengantuk, takut tertido plak tengah drive hehe'.

2- Jayakan Rancangan Suami

Jika suami korang sedang merancang untuk membuat atau membeli sesuatu yang surprise dan tanpa sengaja suami korang terbagitau atau korang tahu dari sumber lain,maka anggaplah yang korang tak pernah tahu atau buat-buat surprise dan teruja. Jangan sesekali cakap kat suami korang pulak ' Ala Ana dah tahu dah yang abang nak belikan bung…