Friday, 30 November 2012

bad n good days

alhamdullillah hari nih hari yg best..kimi bgn awal..9.30 pagi dah siap mandi n pakai baju(still lambat kalo g sekolah)aku yg malas mandi nih buka fesbuk laju laju..basuh pinggan..hayak..sikit laks pinggan nak dibasuh(kalo hari hari mcm nih kan bagus..x de lagi bagus) so kena la mandi gaks..sebab melambat lambatkan..aku siap mandi 10.30..even dok ckp diri sendiri mandi..stop fesbuk..stop fesbuk..huhu kenape aku sgt ketagih tah..nway x der plan nak g mane..tp malas masak..masih sayang dapurku yg suci murni tu


ops ader gambo megi laks..kantoi..dah dua kali mase peknen nih mkn megi..cian baby..saje singgah shell nak cek taya..end up kimi nak roti..dah beli roti..bangla tu dok soh aku beli keta lego shell rembat ler 3..kasi rm50 balance huhu..kecik nye value duit sekarang..harga kereta rm14.50 aku rase..lupa sudah..buat pusing seround..singgah kedai minang..beli dua lauk jerk kalo 3 kompem x abis..nasi aku dah masak mase basuh pingan..bile balik umah bersemangat la nak kemas umah..bukan sebab enchik somi nak balik pon..tp sebab esok enchik somi masuk port bintulu..(pelik kan bini kapal nih?ekekek)tp sakit belakang yg amat..aku rest..makan..tp semangat tu lebih..so aku buat pelan pelan..even x larat vakum aku gagah jugaks dr hall ke dapur..semangat jugaks..bile kawan kawan kata tempat nak buat islamic playclass tu not available..so aku offer umah aku..bukan nak tayang umah..tah tetiba hati dibuka tuk buat baik sediakan tempat untuk majlis ilmu..even 4 kids..kemas seket sambil fesbuk..sambil buat keta lego..seronok mcm aku budak kecik la..kimi x leh buat ler benda tu kecik sgt..berjaya suap dier mkn nasi..tah aku rase nikmat sgt kalo dpt kasi dier mkn..tp rase bersalah kalo dier x kenyang..rase bersalah kalo marah dier..dan sgt bersalah bile dier ajak main tp aku fesbuk..mcm mane tah aku nak stop gian nih..

------------------------------------------------------------------------------

semalam hari yg sgt teruk untuk aku..sampai ke pagi aku x dpt email..aku rase nak mengamuk sgt..aku rase sakit hati..aku menangis..dan menagis..nasib baik aku janji kuar dgn ina..so aku siap jugaks..kimi bgn lamabt..aku keseorg tu yg buat aku ader peluang tuk menangis..menangis rindukan dier..aku marah dier x ingat anibeseri..walhal aku sendiri x ingat..aku hantar email marah marah..kimi bgn siap dan kami keluar..amik ina..kami ke cimb..kemudian mkn di carefour..kemudian hantar ina ke opis..itu pon jadi 2.30aku ke carefour balik kerana nak beli anibeseri kad..msgrib hari sebelum tu lepas aku sedar aku x hengat anibeseri rase bersalah sgt..kimi amik buku n cookies..sampai kaunter..what the hell kad tu sampai rm11.90..kat besar tu bodo biasebukan 4 ringgit ker?rm5 pom aku dah rase mahal..buku kaler kimi tu baru rm2.90..berpage page..cover depan kaler kot..so aku refund..masuk kedai buku..baru pilih setengah..kimi nak shin..tau lah toilet carefour wangsa maju tu..hujung..nun..kedai buku hujung nun..jalan ler aku ke toilet...penat tau dgn nak bukak kasut..lantai kotor..buka seluar..nak cuci lantai..hadoi hai..kalo kat oversea toilet la tempat yg bersih..tp malaysia..HARAM..jangan harap..memang x der yg bersih..umah aku jerk kot..hahaha..jalan balik ke kedai buku..jauh nye dgn perut ku 6 bln nih..x sempat cari pon dier ckp dier berak..dah berak..to be cont

terjaga pulaks kimi..mungkin termimpi aku marah dier semlm..aku tanye dier dah berak belum dier ckp dah..aduhai ditangan nye belon..dekat kedai buku tu memang x der kad anibeseri..jalan ler aku dgn kimi lagi ke toilet..repeat again bukak kasut buka seluar..basuh toilet..tgk x berak..wah ngamuk sakan aku..kalo x berak..x perlu ke toilet..kat kedai buku boleh pakai pullup pempes..lagi bersih..geram tersgt geram..dpt la secubit(sila jgn ikut)aku bebel bebel marah..tah le dier paham ke tak..aku sgt hot..memang rase berasap kat telinga..memang muka marah nak mampus..dier biar aku pegang tangan dier ikut kemana aku pegi..aku amik sume kat anibeseri kat carefour..cek harga..sumer rm11.90..satu jerk rm9.90  sgt boleh   sgt boleh kaye kalo sekeping kad rege camtu..kenape aku beli kat carefour?sebab sini ader pej pos skali..amik yg 9.90..g bayar..sakit hati kan bile beli satu brg..nak beratur kat below 10 iteks ramai..yg byk brg dua org..pastu dah beratur kat dua org..harap lagi cepat..mangkuk hayun depan tu palsk credit card ier mcm HARAM  dah dua kali aku kena beratur dgn foreign mcm nih kad aper diorg pakai x same mcm kite..x der line kat blakang..x der num kad depan..pastu soh sign x nak macam SIAL  byk laks ayat x senonoh..kali nih..so tukar line..nasib brother tu kasi..tp pon dier lebih 10 items bratu kat 10 items..casher tu sibuk nak tgk kes casher sebelah..huhu..siap nalh ke pej pos..kimi duduk dier penat byk jalan..td dgn ina dr keta ke food cour balik ke kereta..repeat again..lepas anto ina ke opis..tulis sket kat laki..even dlm hati masih marah..nak masuk kad dlm sampul x muat laks..berape kali aku potong x lepas..cis cis..what a bad days!! huhu..kesian sgt kimi..aku kasi dier masukkan surat..tgk dier happy..aku happy balik..tanye dier lapar..dier kata nak makan teh..so jalan..tp x ke foodcourt just ke kedai endon sebelah mc d..keranaaku sgt peant..biar ler mahal pon..kimi mkn kukis dier tadi..sian dier kan?i'm bad mama..i know..fikir nak tapow..tp x der yg menarik..kami balik..kimi tido dlm keta..sgt penat..terpaksa kejutkan dier jalan..even x der brg..sampai di rumah..tiupkan belon..kaler..erk..still x leh tinggal habit fesbuk..hati sungguh kosong..tp bukak email..x der lagi..malas nak tulis tp bile cek duit laki aku kasi lebih sket dr yg aku masuk cimb td..so aku email la..aku tau malam nih dier mesti call aku pujuk..tp tah lah hati masih kosong..but i'm happy dier call cume rase bersalah kalo aku marah dier kimi jadi mangsa..kalo x sabo leh kena tangkap aku nih..huhu..jahat gile aku..bile dier tido..aku rase bersalah..aku duduk..tgk kimi..dan aku fikir kosong..aku muhasabah diri..ya mungkin ader aku gosip..aku ader buat salah so dtng musbah ini..solat isyak..dan cuba maafkan sume org yg aku sakit hati..dah sakit hati aku g ngate plaks..tu kot buat dtng musibah tu..aku maaf kan semua..kimi..if ader..dier tukan ahli syurga..maafkan ibu mertua..maafkan jiran ibu mertua..maafkan enchik suami..maafkan capt kapal..maafkan AO yg dok guna pc sampai laki aku x sempat email..ke sape shj..aku tido dgn tenang..sehingga aku dikejutkan kimi..dan punyai hari yg hebat....aku x cerita langsung pada suami atau kakak yg rapat dgn ku..hanya disini..dan aku x kan cerita lagi..menggunakan mulutku..sbb aku rase aku jahat sgt!!

Wednesday, 28 November 2012

25 minggu

anibeseri 4 hari yg lalu..daku baru perasan harinih..tu pon sebab bukak blog..apakah?
huhu..maaf enchik suami..tp awak pon x wish saye




* Ibu dilarang mencaci atau mengumpat, membuat fitnah, iri hati juga bergaduh terutamanya dengan ibu mertua. Perbuatan tersebut dipercayai akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir. Ibu mengandung juga akan mengalami kesulitan semasa melahirkan anak. Yang sebenarnya, tujuannya larangan di sini adalah untuk melahirkan rasa hormat kepada orang tua da selalunya ibu mertua turut menjaga dan membantu sewaktu dalam pantang.

* Ibu dilarang memaku, memahat dan menggali lubang. Tidak boleh memukul atau mencederakan binatang kerana dikhuatiri akan menyebabkan anak yang bakal lahir cacat anggota badan.

* Ibu dilarang keluar rumah pada waktu petang atau senja kerana dikhuatiri hantu akan menggusiknya.
Hendaklah menjauhi pergaulan dengan orang yang tidak jujur atau rendah maruahnya, kerana dipercayai ini akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir.

* Ibu dilarang melihat gerhana bulan ataupun matahari kerana dikhuatiri anak yang bakal lahir akan cacat atau berkulit gelap.

* Ibu dilarang duduk di anak tangga kerana dipercayai perbuatan ini akan mendatangkan kecelakaan kepada ibu sewaktu hendak melahirkan anak.

* Ibu juga dilarang memikul batu kerana dikhuatiri anak dalam kandungan menjadi lumpuh. Tidak boleh menanam pokok pisang kerana dikatakan perbuatan ini boleh menyebabkan anak berkepala besar yang luar biasa.

* Ibu ditegah menyusun tempurung kerana dikhuatiri anak yang dilahirkan akan botak kepalanya.

* Ibu mengandung juga tidak boleh membiarkan anak-anak melangkah perut kerana dikhuatiri anak akan lahir cacat atau dilahirkan tidak cukup bulan. Dilarang tidur pada waktu tengah hari kerana dikhuatiri kepala anak yang bakal lahir akan menjadi besar.

Selain pantang larang yang dinyatakan di atas terdapat beberapa pantang larang lagi yang bersangkut dengan suami kepada ibu mengandung:

* Suami kepada ibu mengandung pula dilarang meniup seruling atau alat bunyi bunyian kerana dikhuatiri anak yang akan dilahirkan sentiasa menangis.

* Suami juga dilarang menyembelih ataupun pergi memburu binatang kerana dikhuatiri anak yang bakal lahir cacat anggota badannya.

* Suami juga dilarang memukul, membunuh binatang seperti ular dan sebagainya kerana dipercayai anak yang lahir akan cacat atau kenan binatang tersebut.

Saturday, 24 November 2012

abg n ain di kl

wah sudah lame tidak menulis..nak kata buzy sgt..x der la pon..tp sebab dah jadi kenderaan berat nih sume pon slow..tp yg bawak perut baya perut ku diorg laju lagi..huhu..kalo jumpa org bertanye dah berape bulan..sume pon ckp perut ku besar..besar dr org nak bersalin kot..huhu..biar lah..aku nengok berat aku x der la tambah byk sgt..lemak tebal kah?

abg dtng kl mlm sebelum ghaye deepavali...tp dier stay umah mertua...noin dtng kl..hari cuti awal muharam
noin dtng bawak g umah mines..umah kak ida salim..try buger klcc longwan

abg dtng bawak ke tasik titiwangsa..ke klcc ke longwan..ke umah kak ida..hadoi sekejab sgt dtng..x dpt ke mane pon sgt...huhuhu...wish diorg dtng lagi nanti..

Tuesday, 20 November 2012

pembantu rumah harian

pembantu rumah harian diperlukan..budget yg aku ade cume rm450-500..start bebila suka..kije opis hour kalo nak kurang..pon bleh..memandangkan gaji offer x banyak..bekerja kalo boleh 5 hari seminggu..tp kalo x leh bleh nego..kije mudah je..vakum mop sidai kain lipat kain cuci pinggan..kalo perlu jaga anak ku..3thn n yg dlm perut..daku x kije..just perlukan helper di saat akhir peknan dan mase berpantang..kalo ok jer..rase cocok kije dgn aku..bleh la terus bekerja sampai bebila

Wednesday, 14 November 2012

salam muharam

salam satu muharam..sgt seronok..enchik somi sampai port..adik dtng umah..mil fil bio sil dtng umah..x best org potong line..keling nak gaduh..erm ter marah kimi sebb x kencing dirumah..tp saje jer cari pasal nak kencing kat petronas..alasan x nak naik keta makcik..tp sbnrnye dier ngatuk..huhu..bersalah betul bila marah dier..

Saturday, 10 November 2012

bank - naluri - facial - jumpa bye

minggu nih agaks buzy bee cost awal bulan..ari selasa pg bank pej pos dan otk..mula dgn selasa sebab dah lupa aper yg dibuat isnin..wah terasa sungguh tua sbb kejab beno dah luper..bank g clear cek insuran keta myvi..pej pos urusan public mutual otk cari rambutan untuk kimi la..

rabu pegi montly check up kat naluri..parking ok..mase menunggu ok..pastu lunch dgn ina..dpt tahun bye peknen same bulan dgn aku..balik singgah klfc..penat gilos..niat nak g beli susu kambing jerk..3 kali g kedai baru boleh pegi sebab kimi x nak masuk kedai

khamis..msg bye..msg punye msg jadi la nak buat small reunion ari jumaat lunch break..on the spot kot..pastu azipah call soh dtng spa..haha mnegfacial dgn aman sbb kimi dibawah selian nabil..


jumaat..berdating dgn bye dgn ina..madz sempat msg sblm mandi jerk..amik bye kul doblas amik ina..g carefour sbb kimi bad mood..dier nak ke klfc lagi...balik aku bawak dier ke klfc..main kat depan kedai cina sejam lebih kot..dah penat..aku ajak dier mkn jagung..mase mkn dier teringat papa nye...sadisss huhu..


Wednesday, 7 November 2012

week 23

huhu..tetiba x mood nak tulis sebab dpt dua bad new..

  1. sume ikan gappi mati sebab semlm sibuk kat dapur...n mkn ikan tinggal tepi aquarium..dan  si kecik jaga ikan
  2. cek maybank2u upanye semlm pakai atm/debit card bukan credit card..means self sponser bukan enchik somi..kureng elaun bulan nih..
  3. berat bdn naik..huhu..
  4. sume gambo hilang sebab semlm ghajin g delete gambo dlm phone sebab memory cad penuh..abis ler sume kenangan without gambo..