Posts

Showing posts from November, 2012

bad n good days

Image
alhamdullillah hari nih hari yg best..kimi bgn awal..9.30 pagi dah siap mandi n pakai baju(still lambat kalo g sekolah)aku yg malas mandi nih buka fesbuk laju laju..basuh pinggan..hayak..sikit laks pinggan nak dibasuh(kalo hari hari mcm nih kan bagus..x de lagi bagus) so kena la mandi gaks..sebab melambat lambatkan..aku siap mandi 10.30..even dok ckp diri sendiri mandi..stop fesbuk..stop fesbuk..huhu kenape aku sgt ketagih tah..nway x der plan nak g mane..tp malas masak..masih sayang dapurku yg suci murni tu


ops ader gambo megi laks..kantoi..dah dua kali mase peknen nih mkn megi..cian baby..saje singgah shell nak cek taya..end up kimi nak roti..dah beli roti..bangla tu dok soh aku beli keta lego shell rembat ler 3..kasi rm50 balance huhu..kecik nye value duit sekarang..harga kereta rm14.50 aku rase..lupa sudah..buat pusing seround..singgah kedai minang..beli dua lauk jerk kalo 3 kompem x abis..nasi aku dah masak mase basuh pingan..bile balik umah bersemangat la nak kemas umah..bukan s…

25 minggu

Image
anibeseri 4 hari yg lalu..daku baru perasan harinih..tu pon sebab bukak blog..apakah?
huhu..maaf enchik suami..tp awak pon x wish saye




* Ibu dilarang mencaci atau mengumpat, membuat fitnah, iri hati juga bergaduh terutamanya dengan ibu mertua. Perbuatan tersebut dipercayai akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir. Ibu mengandung juga akan mengalami kesulitan semasa melahirkan anak. Yang sebenarnya, tujuannya larangan di sini adalah untuk melahirkan rasa hormat kepada orang tua da selalunya ibu mertua turut menjaga dan membantu sewaktu dalam pantang.
* Ibu dilarang memaku, memahat dan menggali lubang. Tidak boleh memukul atau mencederakan binatang kerana dikhuatiri akan menyebabkan anak yang bakal lahir cacat anggota badan.
* Ibu dilarang keluar rumah pada waktu petang atau senja kerana dikhuatiri hantu akan menggusiknya. Hendaklah menjauhi pergaulan dengan orang yang tidak jujur atau rendah maruahnya, kerana dipercayai ini akan mempengaruhi perangai anak yang bakal lahir.
* Ibu d…

abg n ain di kl

wah sudah lame tidak menulis..nak kata buzy sgt..x der la pon..tp sebab dah jadi kenderaan berat nih sume pon slow..tp yg bawak perut baya perut ku diorg laju lagi..huhu..kalo jumpa org bertanye dah berape bulan..sume pon ckp perut ku besar..besar dr org nak bersalin kot..huhu..biar lah..aku nengok berat aku x der la tambah byk sgt..lemak tebal kah?

abg dtng kl mlm sebelum ghaye deepavali...tp dier stay umah mertua...noin dtng kl..hari cuti awal muharam
noin dtng bawak g umah mines..umah kak ida salim..try buger klcc longwan

abg dtng bawak ke tasik titiwangsa..ke klcc ke longwan..ke umah kak ida..hadoi sekejab sgt dtng..x dpt ke mane pon sgt...huhuhu...wish diorg dtng lagi nanti..

pembantu rumah harian

pembantu rumah harian diperlukan..budget yg aku ade cume rm450-500..start bebila suka..kije opis hour kalo nak kurang..pon bleh..memandangkan gaji offer x banyak..bekerja kalo boleh 5 hari seminggu..tp kalo x leh bleh nego..kije mudah je..vakum mop sidai kain lipat kain cuci pinggan..kalo perlu jaga anak ku..3thn n yg dlm perut..daku x kije..just perlukan helper di saat akhir peknan dan mase berpantang..kalo ok jer..rase cocok kije dgn aku..bleh la terus bekerja sampai bebila

salam muharam

salam satu muharam..sgt seronok..enchik somi sampai port..adik dtng umah..mil fil bio sil dtng umah..x best org potong line..keling nak gaduh..erm ter marah kimi sebb x kencing dirumah..tp saje jer cari pasal nak kencing kat petronas..alasan x nak naik keta makcik..tp sbnrnye dier ngatuk..huhu..bersalah betul bila marah dier..

bank - naluri - facial - jumpa bye

minggu nih agaks buzy bee cost awal bulan..ari selasa pg bank pej pos dan otk..mula dgn selasa sebab dah lupa aper yg dibuat isnin..wah terasa sungguh tua sbb kejab beno dah luper..bank g clear cek insuran keta myvi..pej pos urusan public mutual otk cari rambutan untuk kimi la..

rabu pegi montly check up kat naluri..parking ok..mase menunggu ok..pastu lunch dgn ina..dpt tahun bye peknen same bulan dgn aku..balik singgah klfc..penat gilos..niat nak g beli susu kambing jerk..3 kali g kedai baru boleh pegi sebab kimi x nak masuk kedai

khamis..msg bye..msg punye msg jadi la nak buat small reunion ari jumaat lunch break..on the spot kot..pastu azipah call soh dtng spa..haha mnegfacial dgn aman sbb kimi dibawah selian nabil..


jumaat..berdating dgn bye dgn ina..madz sempat msg sblm mandi jerk..amik bye kul doblas amik ina..g carefour sbb kimi bad mood..dier nak ke klfc lagi...balik aku bawak dier ke klfc..main kat depan kedai cina sejam lebih kot..dah penat..aku ajak dier mkn jagung..mase mk…

week 23

Image
huhu..tetiba x mood nak tulis sebab dpt dua bad new..

sume ikan gappi mati sebab semlm sibuk kat dapur...n mkn ikan tinggal tepi aquarium..dan  si kecik jaga ikancek maybank2u upanye semlm pakai atm/debit card bukan credit card..means self sponser bukan enchik somi..kureng elaun bulan nih..berat bdn naik..huhu..sume gambo hilang sebab semlm ghajin g delete gambo dlm phone sebab memory cad penuh..abis ler sume kenangan without gambo..