Posts

Showing posts from July, 2013

Berkampung di hospital colombia

Image
Since kimi demam sabtu n ahad..aku rase x sedap hati sgt..dlm melompat..happy happy tetiba demam..risau memang sgt la kan..sian dier dlm dier sakit aku marah marah..huhu..aku pulaks jenuh pk mcm mana nak buat..macam mana nak bawak dier ke klinik..demam lembik tu...aku dukung kimi..sape nak dukung ilah..
Nak minta bantuan mertua mcm la tetau perangainya..mesti bapak mertua ke jadi driver..mak mertua x datang..dr rumah nak ke kereta mcm mana..dr kereta nak ke klinik mcm mana?
Minta bantuan kak wati..tp dier x balas sms langsung..sabtu ahad dier sibuk..begitu jaga dgn isnin..
Melihat keadaan kimi yg demam teruk..lembik x bermaya memang dr hari sabtu aku x senang duduk. Even kasi ubat demam 4 jam sekali masih panas. Tempek la cool fever depan blakang badan..turun jab dtng balik..batuk non stop yg dgr pon leteh ni dier sendiri
Lepas subuh hari selasa aku dah x senang duduk..aku call mak mertua..dier nak soh aku g amik..aku call aia..dier kata ok bleh claim..so belasah je la ke colombia ta…

Holy Quran Apple

Image
Anak tido lena bila dengar ayat2 Al-Quran HOLY QURAN DAN DOA2 BENTUK APPLE YANG SANGAT COMEL.. DIDIK SI KECIL CINTAI AL-QURAN DARI DALAM BUAIAN..::))HARGA : RM48.00 termasuk pos26 DOA HARIAN :
[♥]DOA SEBELUM TIDUR
[♥]DOA MASUK TANDAS
[♥]DOA KELUAR TANDAS
[♥]DOA SEBELUM WUDHU
[♥]DOA PAGI HARI
[♥]DOA SEBELUM MAKAN
[♥]DOA SOLAT JENAZAH
[♥] DOA MEMAKAI BAJU
[♥]DOA KELUAR RUMAH
[♥] DOA MASUK MASJID
[♥] DOA KELUAR MASJID
[♥]DOA NAIK KENDERAAN
[♥] DOA BERJUMPA SESAMA MUSLIM
[♥]DOA MENZIARAH ORG SAKIT
[♥]DOA KETIKA BERSIN
[♥]DOA KETIKA HUJAN
[♥]DOA MELIHAT CERMIN
[♥]DOA ZIARAH KUBUR
[♥]DOA BERBUAKA PUASA
[♥]DOA SEBELUM TIDUR
[♥]DOA PETANG HARI
[♥]DOA MASUK RUMAH
[♥]DOA KETIKA MENDAPAT MUSIBAH
[♥]DLL16 SURAH PENDEK :[♥]Al- Fatihah
[♥] Al-'Adiyat
[♥] Al -Qori'ah
[♥] Al -Takathur
[♥]Al-'asr
[♥]Al - Humazah
[♥] Al - Fill
[♥] Quraish
[♥] Al- Maun
[♥]Al - Kauthar
[♥]Al -Kafirun
[♥]An -Nasr
[♥]Al - Massad
[♥]Al- Ikhlas
[♥]Al- Falaq
[♥]An-Nas DOA SOLAT:
[♥] Kalimat Tau…

Ramadhan 18

Alhamdulillah masih hidup lagi hingga ke hari ini..tp pose dah tinggal sehari..dr sebelum pose..ilah cirit birit..dan akhirnye semlm dier boleh meniarap..punca cirit birit masih dlm kajian..tp mungkin sebab kurma..kerna kurma byk serap..disepanjang 20 hari ilah berak sehari 5 kali..harini abg kimi demam pulaks..tp saya ok sebab byk kes teruk dah settle..huhu..monday saye ke colombia bawak jazelah jumpa pakar..sebelum tu ade gaks saya bawak jumpa pakar kanak di desa melawati..tp ubat yg dier kasi jazelah x nak makan..susu yg diberi jazelah x nak minum..takkan saya nak biar dier x di bf..saya bf kan jugaks..sambil kaji..ada kah sebab multivitamin..calsium..udang..even air tapis kat umah...sama shj..plus kulit jazelah semakin kasar..x seperti kulit baby yg lembut..alhamdulillah..doktor di colombia kasi ubat cirit birit..mandian dan krim untuk jazelah..kulit jazelah sensetif katanya..dan saya pon salah sebab bila sabun basuh baju jazelah habis..saye x beli baru..main join je pakai dynamo.…

Bila laki balik bawak byk duit

Puuuuiiiii...Rase nak muntah laks jawab soalan/ pernyataan ni..."bila laki hang balik..mesti bawak duit byk"...secara logicnye..laki aku tu..ade bini..iaitu aku yg perlu disara yg x bekerja..ada dua anak..yg mana seorg dah pon sekolah ...yg baby masih pakai pempes..yg mana ada kereta yg perlu dibayar..ade rumah yg perlu dibayar...ada kehendak..bila sampai kat port nak shoping...so jawapannye...same le dgn laki korang..gaji masuk pagi..ptg dah abis byr hutang..ko hengat laki aku ni jack n pirate ke? Naik kapal g cari harta karun...kalo ade yg ber'agaks..cerita dier bawak balik duit juta juta..meh kasi tau aku..bleh so sape sape cek balik mane dier dpt duit tu..x pon..nak kasi list umah anak yatim so dier derma sket..Sila lah ubah mentality anda terhadap pelaut...

Raya

Image
selamat hari raya aidil fitri..maaf zahir dan batin...gambar kenangan..setiap tahun dapat beraya bersama..dr berdua..lepas pantang..kimi setahun....kimi dua tahun...kimi tiga tahun..tahun ni bertiga juga..ada jazelah..anak daraku sorang..tp papa di bintulu..tomorow update gambo ghaya tahun nih..miss you papa..miss mak di kampung jugaks....maintain ok..sebab x nak diorg sedih...wehee..nape tak balik..huhu..bukan anak xsihat..mak pon x sihat..

sekian

Everyday adalah buzy day

Everyday adalah buzy day bagi saya seorg suri rumah..baru teringat nak cerita apa yg buzy di hari isnin...terpikir..hari selasa pon buzy..then terpikir..hari ahad pon saya buzy..nak start bercerita apa saya buat..dah nampak kerja kerja yg harus saya lakukan...
Menjadi suri rumah tangga..dgn suami di laut dah 3bln lebih..dgn tiada bantu dr mana pihak..keluarga mahupon jiran atau kawan..memang saya rase x de org lain lah..tp saya memang tau allah x kan uji kalo kite tidak mampu...saya cuma ingin bercerita..
Saya fully bfeed..saya perlu masak sendiri sebab payah nak bawak dua kengkanak makan kat luar even anak saye sume ckp good n behave...
saya driver anak saye pg dan balik sek..atau pegi klinkk..bercakap menjadi driver..kite perlu isi minyak sendiri..servis keta sendiri..cuci keta sendiri..n all kinds of work as driverMenjadi cikgu...so kena prepare ape nak ajar anak kite..As suri rumah saye ade jadual saya sendiri..bile basuh baju sapu mop vakum..buang sampah..cuci bilik air..kemas bi…

Selamat berpuasa

Waduh..x sempat nak sambung pasal rutin..esok dah masuk ramadhan..ade la sket rase sedih pose sengsorang..ada la sket rase..nape enchik somi x masuk dock..tp paham..bulan pose..masuk dock..penat la enchik somi kesian dier..
Hadoi..sebenarnye..sekarang rase rindu sgt kat enchik somi..a few days lepas rase sgt penat sgt..x tertahan mengalas tanggung jawab..sbnrynye x kesah sgt pasal raya..kesahnye balik after 4month..sbb kalo pose sesame..nak ibadah..nak ehem ehem..x berapa sempat penat..kalo ghaya wajib la jalan umah adik beradik..then x leh la nak g cuti cuti..
Apa lagi ya..td rase banyak luahan hati..x pe lah..biar lah tersimpan..
Oh nak cerita minggu lepas yg buzy bee tambah stok sempena nak ramadhan..plus kak cuci mau berenti..jadi hari hari pulun keluar..pagi dah kuar anto kimi..kuar amik kimi..ptg kuar beli brg..weekend..sgt penat..dgn pegi umah ibu mertuaku kak ipar sakit bak bersalin dgn tamu dr perlis..dgn hadoi..x puasa makan banyak ganggi..hari ahadnye x leh cuci kereta..bab…