Monday, 31 December 2012

Selamat tahun baru 2013


selamat thn baru :D..nak tulis ape lagi ye ek?haha..azam?baru nak pk..organize baru print..hope thn nih lebih terurus..thn nih start kimi sekolah..so start bangn awal balik selepas stop jadi cikgu..ekeke..next baby caming..so bertambah lagi satu tanggungjawab..hope saye menjadi kuat dan tabah..terdengar dlm radio td ader org tu azam thn nih supaya amalan dier lebih dr thn lepas..rase nye saye pon begitu..tua sudah..31thn..


  • Semoga tahun ini kita melihat sesuatu perkara yang berlaku dan mengatakan " Saya bertanggung jawab" tidak ada lagi sifat menyalahkan orang lain. Semua peristiwa negatif dilihat sebagai ujian untuk lebih dekat dengan Allah dan tanya diri apa kita boleh belajar " Hentikan mengeluh dan mengadu nasib pada manusia tapi mengadu pada Allah, Ubah dunia dalaman untuk ubah hasil kehidupan
  • NIat kejar akhirat mulai tahun ini- in shaa ALlah dunia akan kejar kita- Dato FAdzilah Kamsah
  • Mulakan hari ini dan tahun ini dengan banyak doakan orang dan hentikan kritik orang
tp rase menang nak jadi org baik lah..ekeke..x nak pk bukan bukan positif..n fokus dlm mendidik anak anak..homeschool..menjaga hal rumah tangga..kurang fesbuk..menjadi isteri terbaik dan ibu terbaik..menantu cukup mkn x pe...ekeke..janji aku buat yg mane tanggung jawab aku..tanggungjawab sebagai anak..kakak adik..kakak ipar adik ipar.....tp yg paling penting..tanggung jawab sebagai hamba allah..nak banyak sedekah..hilangkan sifat kedekut tu..byk bersabar..insyaAllah...wah dah lama hidup tanpa azam..rase mcm org akak gelakkan jerk bila suri rumah ader azam..tp aku aku rase biler berazam..kije dlm schudule..aku akan jadi org yg hebat..plus ader mase tuk suami dan diri sendiri..bukan anak jerk

Tuesday, 25 December 2012

update gambo shj

gambo sebelum amik result darah


koleksi lego yg berjaya di kumpul



Tuesday, 11 December 2012

aku terima nikah nye-result darah

mcm biasa bangun pagi dgn keazaman yg tinggi x nak fesbuk..haha..wajib ler bukak jugaks kan..aku bgn kimi x bgn lagi..pastu nengok cerita "aku terima nikah nya" huhu..sorry to say x best sgt pon..haha..mungkin aku dgn laki x mantik camtu..muahaha..ayat dengki..mcm tu ker ek org lain?lari lari dlm umah..ckp ayat jiwang mcm tu?then laki dier koma sebulan..hilang ingatan sebulan..baru 2 bln x dpt dah nak penat..kitong nih laki naik kapal..4 bln tu paling kurang..8 bln pon penah jejak..bg aku la..ok jerk..x der la sampai nak goda laki lain ke nak curang ke(dlm cerita dier x curang pon) maksud aku boleh tahan jerk kalo 8 bln x dpt nafkah batin..tp tah la..aku ader gaks la fly g bintulu..in between 8 month..tp takat sebulan dua x dpt..aku rase ok lagi..apakah cerita pasal benda nih disinih..bleh ker?ker nih kire cerita dlm kelambu?

ok motif nak cerita hal hal semlm..semlm aku cuba bangkit..seperti nak dekat tgh cerita aku terima nikah nye..memang sometimes aku rase aku jerk berusaha untuk hubungan aku dgn laki aku..tp laki aku usaha lebih sket kot dr mamat tu..aku lah yg byk ckp..aku buat itu ini..memang rase penat..penat menunggu..tp sebab dah selalu kena mcm tu..biler aku dah malas nak tunggu baru chenta dier hadir..hahaha..jiwang sioot..

---------------------------------------------------------------------------------------------
semlm aku bangkit dr kesedihan..aku masak..nasi goreng ikan..grg ayam..masak sup ..masak ayam masak merah..kelas ko jah..4 lauk..selalu aku masak nasi jerk..aku dgr lagu..x fesbuk x what apps..tak tu kalo aku kurang la..same mcm org lain..x mcm aku yg kronik..tgh aku what apps dgn nadia..tetiba dpt call dr naluri..org tu ckp doc soh dtng petang nih kul 4 result darah...huwaa takut nyer aku rasa..y so urgent?baru jerk aku pegi rabu ..selasa dah soh pegi..semlm aku pk baru 3 hari..nih baru aku pk seminggu..n semlm laki aku ckp dier check dr  2 3 jam dlm sehari dah dpt result...tp mase tu aku tetau..so aku jadi cuak dan jakun..laki laks..huhu maybe tgh marah..kapal dah masuk sendai..tp dier off hp..bukan x der whatapps...(jab agi aku sambung bab dier) selera mkn dah x de..penat aku masak..aku start google ape yg selalu kuar dr result test darah..asal x ckp guna phone jerk?seksa nyer menunggu dr kul 1 ke kul 4..tu basib baik aku ok jerk..kalo aku kata esok..mau penat aku risau..atleast aku g kul 4..mane tau terbuka hati laki aku call leh ngadu..walaupon merajuk..tp aku still need dier...a feww comment kat fesbuk..yg  doakan..tq sgt..yg menakutkan aku..huhu malas nak ckp ape..tp aku memang takut..membayangkan aku di sepital.. kimi nak anto umah mil..dah sakit berpisah dgn anak..itu sgt x mampu..memang aku fikir soh mak dtng gaks..aku sanggup byr setiap gaji ahri cuti mak tu..pelan pelan aku mkn..suap kimi mkn..siap..kul 4 aku kuar..dlm kereta rase nak nagis sgt..ya aku memang nagis..i wish pegi amik result tu dgn dier kot..even nadia ader offer teman..tp baik lah aku simpan sendiri..dua kali pusing x parking..kimi tido..nak tak nak double parking (lupa nak cek keta ader crash ke tak) nak dukung kimi..mase tunggu tu mata aku dok tgk gaks keta..tp x berape nampak..kimi tido atas aku..org ramai..maybe sebab selangor cuti..aku baringkan kimi..pasrah tinggal kimi n ubah kereta..sebab tgk dah kosong..so lega sket hati nak jumpa doktor..masuk jerk..x lame doc panggil..pasrah lagi tinggal kimi kat luar..doctor dah mcm cam aku sebab selalu sgt tabur duit situ kot..haha..at first kitorng diskus pasal kecelaruan darah kami..aku B..laki aku A..dan anak kami O..huhu..terungkai sudah setelah 3 thn aku risau..memang wajib la aku x curang..sebab aku ingat lagi pas period..aku mandi wajib kat bintulu..then naik kapal..then aku peknen..takkan ler ader laki lain nak berani seludup masuk bilik kami atas kapal tu..nak kena rimbuk dgn laki aku..?then pasal darah aku..darah merah aku kurang..aku rase betul ler kot sebab aku selalu gaks rase nak pitam..plus aku selalu skip ubat..

doc: penah amik test thalassemia x?
aku: x penah
doc:saye suspek awak ader thalassemia.

glup..tetau nak ckp..tp aku still senyup n ckp..maybe sebab x mkn ubat..sebab balik dr naluri rabu lepas..aku jumpa ubat doc kasi yg bulan lepas..so berape byk aku skip kan..boleh ader balance sebulan ubat..tu pon sebelum tu ader agi aku skip..kuar byr..kejutkan kimi tido n balik..memang memacam aku pk..aku penah gaks baca thalassemia nih..huhu..sampai parking enchik somi call..time tu air mata aku laju jerk kuar..tp sebab nak parking dier ckp nanti 10 min dier call..balik umah..baru laki aku on wifi..dier whatapps aku..tanye nak call ker?aku ckp ikut la..tp aku rase nak nagis...huhu..dier dgn ego dier..dgn marah dier..jual mahal dier..huhu..aku dah biasa..tp end up dier akan tunjukkan kasih sayang dier..berwhataaps sampai kul 10.30 baru aku suap kimi mkn..tah la doc firdaus ckp..kalo dier..dier x der la test thalassemia..it just aku kena mkn zat besi mcm kerang tu lebih..so aku tido dgn tenang gaks laks..plus x harap enchik somi call pagi seperti selalu..

----------------------------------------------------------------------------------------

aku dah lupa what happen ari sebelum tu..tp 3 4 ari sebelum tu memang byk buat aku nangis.tah..cukup cukup sudah..aku still kompius yg mane satu.

stop dulu..nak layan kimi...

Wednesday, 5 December 2012

minggu ke 27..3rd trimester..

perasaan mau merajuk dgn kimi kite beli beg kat dier..rm90..dier x nak plaks..nangis marah kite...huhu..sakitnye hati..hadoi..g jusco x sampai 15min..kimi tertido..bgn marah nak troli..dah tu marah sgt x nak beg tu..aku pon mcm tersalah pilih sebab ade..kelepet sket..tah lah hope papa dier x marah..pastu rase mcm besar..tp betul la kot sebab tulis preschool...




------------------------------------------------
bgn pagi x de email lagi..kalut kalut siap g klinik..x de parking..aku double parking jerk..masuk kasi kad..adik tu kasi cawan cek kencing..dah sudah tu..timbang berat..duduk kejab jerk dah leh masuk jumpa doktor..try tgk.jantina x berape nampak..tp doktor ckp gurl..nak scan muka x leh gaks..sebab dier mcm sujud..pusing kanan pon x nampak..hope sume ok..oleh sebab ramai sgt ckp.perut aku besar..so doktor cek berat dier kot..normal..cantik jerk..so perut ku besar memang sebab lemak..lilitan kepala ok..tulang blakang ok..

as dah 27 minggu..dah masuk 3rd trimester so amik darah..so aku pon ckp kebezaan darah aku..laki aku dgn kimi..tp aku sendiri x pasti aku darah ape..so nanti aku kena cari balik rekod laki aku..rekod kimi..rm170 kena sbb amik darah..end up doktor x print lagi gambo baby tuk laki ku..mkn dgn ina..g longwan..abis rm53..baju..bra..bowling..chair..anto ina balik balik opis..singgah diamond square topau lauk for kimi sebab tadi dier makan aiskem shj..balik umah...sampai umah bukak email dpt email..enchik somi ckp.."beg transformers...ade lampu??? oohhh sukerrr... beli, beli, beli... tapi satu je la, tapi cepat nanti abis. " 
maka aku pon kuar balik gerak ke jusco..



nih muka kimi semlm mase nak beg tu..sampai x nak balik..huhu..


bubye week 26...