Posts

Showing posts from January, 2012

open house raye aka reunion kecil kecilan

Image
wah ari ini sgt pack seingat saye..bangun pagi pagi pegi ipoh ader kenduri..pastu balik g open house umah chek nih..kenduri satiri daks kapal aman gaks..bininya seorg doktor..hebat sungguh..jumpa kak huda bini 2nd engg kat kenduri tu..kak huda sgt hebat..kecik jerk org nyer..bawak keta besar..jaga anak ramai..huwaa..aku takut..sebelum balik kl sempat gaks singgah umah kak huda..

kl..jem sane sinih la kan time raye time weekend terutame kat mmr2..hanggin jerk..kena pusing..kena hape..rase dah x nak g..haissh..

esok nyer open house dirumah sendiri..tp kengkawan jauh sket..ana dtng..fatah, adah huda madz..haisshh maner laks gambo nih..terpkasa copy paste dr fesbuk..ekeke

sgt seronok dorg datang..sayang sgt diorg..rindu sgt diorg..tp aku cam biase gabra bile org dtng umah..itu x prepare.ini x prepare..kelam kabut..nerves gitu..haish..kalo nak sume benda perfect..tp x berape sempat lah bersembang..haish.wish ader asistan time tu..husband membantu..tp lepas tu enhik hatim datang..dier layan …

kenangan di times square

Image
nih gambo omak mase jejalan kat times square..byk gambo kimi n papa dier ambil tp sume x jadi..
contoh nyer mcm nih..ekekeke..papa seorg yg funny..tp papa x mantik..geli kalo mantik mantik..

apakah puca ke times square..adus..tetiba dtng flash dlm kepala..aku jln times squre aku menulis..di baca some one brg dibeli..and penah mimpi n penah terjadi..oh ya org panggil dejavu..

ok start balik..kenapa pegi times square?pegi time square kerana asal nye pegi low yat sebab konon nyer ader sale hp..walhal tipu jerk..kena beli brg..pastu..layak untuk beli brg offer dgn harga yg lebih murah..
dah x dpt apa yg di cari ajak enchik somi merayau kat times square..kami kurang pegi ke sinih..nape tah lebih suka ke ou..

makan kat kedai sandwish..ape tah name nyer satu sand wish pon seploh hengget lebis..tp mungkin sbb daging yg nipis mahal tu kot..

not much pulaks yg hengat pasal di sini..just having fun..jln turun tangga dgr org menjerit..dan beli sehelai tshirt angry bird untuk hakimi..tp sgt beso..

lagu rakyat

Air pasang pagi surut pukul lima,
Nonya bangun pagi siram pokok bunga,
Pokok bunga melur tanam atas batas,
Itik bertelur ayam menetas.

Cik Baba jatuh dlm parit,
Cik Aminah ketawa jerit2,
Naik keretapi singgah Kuala Lumpur,
Dpt bini cantik terselit  bwh dapur.

kenangan viva home

Image
ini gambo di viva home..huhu..ayat mukadimah yg x best langsung..x tertarik nak bace..niat nak g viva home nih nak cari cooker hood..
sebenarnyer dah kuar ari sebelum tu nak g viva home tp jalan jem giler..ari sabtu kot..time raye..sume buat open house..ari yg x jadi tu kitorg g raye umah jiran siti (kira patah bali kat umah sbb dier call ckp nasi dah masak..briani gitu..sedap x hengat)dan bestfriends aku mase aku gstt kat smk taman melawati dulu...

haha tetebi laks jumpa gambo kami berdua mase..erm..kat hotel aper ek??makan makan cikgu cikgi..ekeke..balik dr tu memula g beli lampu..pastu lalu otk tp aku x hengat buat ape..madz nak dtng raye tp x jadi..adoi x berape hengat..yg hengat nyer g kedai kat danau kota..dah enchik somi nekat sangat nak beli hp baru amik ler dua s2

pada ari kejadian gambo nih diambil..kami pegi guna smart tonnel..apekejadah kan?? pusing pusing lialau..gile susah..upenye x payah pakai smart tonel pon..dier sebelum tu jerk..dlm papago x der laks viva home..mase tu…

testing

Image
yeye..bleh upload gombo..guna picasa..nih gambo yg di ambil mase 1st day pakai s2..nak kuar gmane tah mase..hehehe

tranfer gambo

hasish..dah beraper hari aku try tranfer gombo x leh..camner nak cerita kengan kenangan tu..lagi best cerita ader gambo kan?nak upload ke fesbuk dulu leh aa pastu copy ke sinih..tp fesbuk tu terlalu open aa..maleh ler..weena mai la sinih..nape tangan weena yg magic jerk leh tansfer gambo?

doa

http://doaharian.blogspot.com tadi jejalan kat blognih..rase x cukup berdoa selama nih..akhirnye menemukan satu doa yg terbaik "Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada ditimpa kesusahan dan kedukaan daripada kelemahan dan kemalasan, daripada kedekut dan perasaan takut dan daripada desakan berhutang dan paksaan orang."
esok lah start tulis pasal kenangan nih..ekeke..lapo laks perut nak g what bf

start again

bagun pagi nih..rase nak melayari bolg kawan kawan source aku dr blog sya http://wanlurvesya.wordpress.com dr situ bleh jengah fasya kat http://kisahqaseh.blogspot.com/  huda kat sini http://golygundu.blogspot.com byk yg x diupdate di fesbuk tp diupdate di blog..nape aku kasi tajuk start again..aku rase nak start tulih melerek lerek explain bebetul mcm diorg tulis..aku suka kalo huda tulis..mesti ader lawak lawak..ader dialog..x der cam aku nyer busan jerk cam ketapi..kadang pendek skentut jerk aku nulis..

now start bercerita..harinih hari ke empat papa pegi belayar..alhamdullillah kali nih sgt ok..aku x der nagis teruk teruk..hakimi pon still ok..biler dier "papa ane?" aku jawab"papa, school" nape aku ckp school? dulu mase aku gstt..papa selalu ajar hakimi:"mama g school"..then bile aku g klas public mutual pon papa ajar hakimi ckp mama g school..so sekarang papa ke laut pon ckp papa g school..

sejak balik papa dah ckp..dier nak cuti kejab jerk..sebab ka…

day2

lamer nyer rase nak bertukar hari..semlm yanti ex msti..dtng umah dr kul 12 sampai 9mlm

bubye enchik somi

hari yg sangat panjang..enchik somi dah naik kapl..pale dah pening ngadap pc n hp..festbook skype whatapps..huwaa..sgt busan...sgt malas..sgt x bersemangat