Thursday, 19 January 2012

open house raye aka reunion kecil kecilan

wah ari ini sgt pack seingat saye..bangun pagi pagi pegi ipoh ader kenduri..pastu balik g open house umah chek nih..kenduri satiri daks kapal aman gaks..bininya seorg doktor..hebat sungguh..jumpa kak huda bini 2nd engg kat kenduri tu..kak huda sgt hebat..kecik jerk org nyer..bawak keta besar..jaga anak ramai..huwaa..aku takut..sebelum balik kl sempat gaks singgah umah kak huda..

kl..jem sane sinih la kan time raye time weekend terutame kat mmr2..hanggin jerk..kena pusing..kena hape..rase dah x nak g..haissh..

esok nyer open house dirumah sendiri..tp kengkawan jauh sket..ana dtng..fatah, adah huda madz..haisshh maner laks gambo nih..terpkasa copy paste dr fesbuk..ekeke

sgt seronok dorg datang..sayang sgt diorg..rindu sgt diorg..tp aku cam biase gabra bile org dtng umah..itu x prepare.ini x prepare..kelam kabut..nerves gitu..haish..kalo nak sume benda perfect..tp x berape sempat lah bersembang..haish.wish ader asistan time tu..husband membantu..tp lepas tu enhik hatim datang..dier layan enchik hatim jerk la..ekekeke..fatah dgn astro..with baby imran dan jafni datang..adah sgt lame x jumpa..last jumpa kat kajang..mase tu aku g kenduri amir..gambo kawen aku pon x siap lagi nak tunjuk dier rasenyer..madz dtng sorang..sian dier rush nak jumpa ana..tup tup..ana dah balik..ader hal..x dpt la anak bergambo skali..huda..sweet sgt..memang sesuai jadi cikgu..bijak dan lembut..harap dpt jumpa lagi..walapon x sampai setahun dah rindu kan..tu yg  kena wat reuinion tetiap thn macam daks sek laki aku..ekekekek

Wednesday, 18 January 2012

kenangan di times square


nih gambo omak mase jejalan kat times square..byk gambo kimi n papa dier ambil tp sume x jadi..
contoh nyer mcm nih..ekekeke..papa seorg yg funny..tp papa x mantik..geli kalo mantik mantik..

apakah puca ke times square..adus..tetiba dtng flash dlm kepala..aku jln times squre aku menulis..di baca some one brg dibeli..and penah mimpi n penah terjadi..oh ya org panggil dejavu..

ok start balik..kenapa pegi times square?pegi time square kerana asal nye pegi low yat sebab konon nyer ader sale hp..walhal tipu jerk..kena beli brg..pastu..layak untuk beli brg offer dgn harga yg lebih murah..
dah x dpt apa yg di cari ajak enchik somi merayau kat times square..kami kurang pegi ke sinih..nape tah lebih suka ke ou..

makan kat kedai sandwish..ape tah name nyer satu sand wish pon seploh hengget lebis..tp mungkin sbb daging yg nipis mahal tu kot..

not much pulaks yg hengat pasal di sini..just having fun..jln turun tangga dgr org menjerit..dan beli sehelai tshirt angry bird untuk hakimi..tp sgt beso..

sekian..

Monday, 16 January 2012

lagu rakyat

Air pasang pagi surut pukul lima,
Nonya bangun pagi siram pokok bunga,
Pokok bunga melur tanam atas batas,
Itik bertelur ayam menetas.

Cik Baba jatuh dlm parit,
Cik Aminah ketawa jerit2,
Naik keretapi singgah Kuala Lumpur,
Dpt bini cantik terselit  bwh dapur.

Saturday, 14 January 2012

kenangan viva home


ini gambo di viva home..huhu..ayat mukadimah yg x best langsung..x tertarik nak bace..niat nak g viva home nih nak cari cooker hood..

sebenarnyer dah kuar ari sebelum tu nak g viva home tp jalan jem giler..ari sabtu kot..time raye..sume buat open house..ari yg x jadi tu kitorg g raye umah jiran siti (kira patah bali kat umah sbb dier call ckp nasi dah masak..briani gitu..sedap x hengat)dan bestfriends aku mase aku gstt kat smk taman melawati dulu...


haha tetebi laks jumpa gambo kami berdua mase..erm..kat hotel aper ek??makan makan cikgu cikgi..ekeke..balik dr tu memula g beli lampu..pastu lalu otk tp aku x hengat buat ape..madz nak dtng raye tp x jadi..adoi x berape hengat..yg hengat nyer g kedai kat danau kota..dah enchik somi nekat sangat nak beli hp baru amik ler dua s2


pada ari kejadian gambo nih diambil..kami pegi guna smart tonnel..apekejadah kan?? pusing pusing lialau..gile susah..upenye x payah pakai smart tonel pon..dier sebelum tu jerk..dlm papago x der laks viva home..mase tu memang x terror lagi..skarang mase pon nak pegi..online guna phone google dulu pastu masuk papago..x pon kat hp ader 2 3 software untuk maps(still aku x leh kemane biler laki x der sebab aku takut drive tempat yg byk keta)

gile lame..nasib baik laki aku x fed up..best gaks la vivahome..tp satu kedai jerk jual cooker hood tu..kitchenmate..kerana diorg gaks ler kami pegi..sebab aritu jumpa diorg kat pwtc..ohh still x mencerita kan pasal gambo..gambo nih diamik sebelum balik..makan kat kenny regest..aku sgt suke muffin dier..ala ala name aku kan..muffin win muffin win muffin win..ekekekeke

lagi lah cerita..walupon x berkaitan dgn gambo..hahaha..mase jejalan tu aku suke sgt satu kedai yg jual brg dlm bilik kengkanak laki dan kengkanak pompuan..kalo pompuan ala ala pink..ala princess..kalo laki..ala ala blue..ader katil keta..katil bus..suke nyer aku tgk haki..naik katil sambil dok pusing stereng..kalo ler ler kaye nak jerk aku renovate satu bilik khas untuk hakimi..rasenye sume mak camtu kan..i love hakimi so much..walopun kalo tgk aku mcm org x der perasaan..

kesimpulan atau ending..haisshh..rase banyak lagi nak cerita nih..terus terstop idea..vivahome nih kami pegi skali jerk sempanjang laki ku cuti..lepas balik dr vivahome rasenyer gi umah mil "terchenta"

testing

yeye..bleh upload gombo..guna picasa..nih gambo yg di ambil mase 1st day pakai s2..nak kuar gmane tah mase..hehehe

tranfer gambo

hasish..dah beraper hari aku try tranfer gombo x leh..camner nak cerita kengan kenangan tu..lagi best cerita ader gambo kan?nak upload ke fesbuk dulu leh aa pastu copy ke sinih..tp fesbuk tu terlalu open aa..maleh ler..weena mai la sinih..nape tangan weena yg magic jerk leh tansfer gambo?

Wednesday, 11 January 2012

doa

http://doaharian.blogspot.com tadi jejalan kat blognih..rase x cukup berdoa selama nih..akhirnye menemukan satu doa yg terbaik "Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada ditimpa kesusahan dan kedukaan daripada kelemahan dan kemalasan, daripada kedekut dan perasaan takut dan daripada desakan berhutang dan paksaan orang."
esok lah start tulis pasal kenangan nih..ekeke..lapo laks perut nak g what bf

Tuesday, 10 January 2012

start again

bagun pagi nih..rase nak melayari bolg kawan kawan source aku dr blog sya http://wanlurvesya.wordpress.com dr situ bleh jengah fasya kat http://kisahqaseh.blogspot.com/  huda kat sini http://golygundu.blogspot.com byk yg x diupdate di fesbuk tp diupdate di blog..nape aku kasi tajuk start again..aku rase nak start tulih melerek lerek explain bebetul mcm diorg tulis..aku suka kalo huda tulis..mesti ader lawak lawak..ader dialog..x der cam aku nyer busan jerk cam ketapi..kadang pendek skentut jerk aku nulis..

now start bercerita..harinih hari ke empat papa pegi belayar..alhamdullillah kali nih sgt ok..aku x der nagis teruk teruk..hakimi pon still ok..biler dier "papa ane?" aku jawab"papa, school" nape aku ckp school? dulu mase aku gstt..papa selalu ajar hakimi:"mama g school"..then bile aku g klas public mutual pon papa ajar hakimi ckp mama g school..so sekarang papa ke laut pon ckp papa g school..

sejak balik papa dah ckp..dier nak cuti kejab jerk..sebab kalo naik kapal awal dpt byk sket duit..lagi pon mase cuti x der gaji..memang x larat nak wat loan..org luar sgt x paham yg kitorg x der duit..bagi diorg..kije kapal kaya..aduhai..gaji org jual hphone tu pon nak same dgn laki aku jerk..laki aku kuli jerk..bukan nyer kapten..gaji dah x macam dulu..org opis demand lagi lebih lebih..kesian org kapal..mementang diorg kat laut..
kadang nak jerk suruh org opis yg nak gaji byk tu naik kapal..baru dia tau susah nyer kije kat laut..dan kena hargaai org yg ke laut nih..

dari pertengahn pose singgah 4hari lepas..rase nyer agaks lame..agak puas kot..x sabar aku nak cerita slot kenangan selepas nih..rase byk nak update kat sinih..pasal legend pasal public mutual..jab agi aku sambung..nak kasi kasih sayang kat hakimi jab..cian dier..aku melayan kesedihan ku kadang x pedulikan dier..

Sunday, 8 January 2012

day2

lamer nyer rase nak bertukar hari..semlm yanti ex msti..dtng umah dr kul 12 sampai 9mlm

Saturday, 7 January 2012

bubye enchik somi

hari yg sangat panjang..enchik somi dah naik kapl..pale dah pening ngadap pc n hp..festbook skype whatapps..huwaa..sgt busan...sgt malas..sgt x bersemangat