cuti bersama enchik somi

sekejab jerk dah seminggu papa pegi kije..huhu..hari hari pon rindu dan masih rindu..dan akan terus rindu..

bergambo sebelum anto enchik somi naik train..flight..naik kapal...huwaa


bila dier ader darat cepat sgt masa berlalu..huhu..papa balik selepas kije 4 bln..cuti dua minggu masuk dock kat jhr sebulan..sebulan naik kapal lagi(sebulan ke dua minggu ek?) pastu x dpt balik..tp balik jugak sebab opis dah janji..dpt balik a few days sebelum pose..pg jhr lagi akad nikah adik beliau..duduk di homestay yg same mase enchik somi drydock..best sgt..mungkin umah tu bawak kenangan yg lebih besar..tp umah tu memang best nanti lah aku promote..g jejalan sehingga ke..ayak lupa sudah name tempat tu..cis..camner leh lupa tempat nan indah itu..sehari sebelum pose menikah ler mereka..

bermulalah puasa..dan bermula lah enchik somi wat attachment kat opis..(lebih kurang cuti semingu jerk kat situ) selama 3 minggu kat opis..ari ari naik lrt..hari hari aku anto..sbb balik bleh amik terus berbuka kat luar atau tapau kat param...dan pada minggu ke empat kursus di alam, melaka..heavan betul tempat dier makan pon sedap........tp tu la..last minute gaks balik kg..(tp still x jem..still awal sehari dr org lain)

raye umah mak seminggu(dikire dr pose last tu..berape hari tah) then balik kl..ghaye kl..(nak ilang kan penat) then sambung ke johor lagi untuk kenduri.....balik kl balik..x berape hari balik pulak kg lagi..sambung ghaye..kawan enchik somi kawen..jalan jalan sg petani sampai lah ke pantai merdeka...

balik kl balik..motif..enchik sumi ader interview..(x abis penat..sambung travel lagi)...lepas dah interview ingat leh ler ke pulau pangkor ke ape..balik kg lagi..anto keta laks..nih lagi kejab..arini balik anto keta..esok nyer balik kl naik bus..huhu..nangis..(nangis penat..nangis nak bubye myvi)

dan kenduri adik dier sebelah kl..dan dier pon naik kapal dgn rushing nyer...kenape rushing?sebab mula nyer kata naik ari jumaat..skali on da way dr opis kerumah kena naik khamis jugaks..malam tu family nye mkn mkn..sehari di opis..balik mkn jerk terus tido..esok nyer tunggu dirumah stand by tiket flight kul berape.........

see ..berape hari jerk sebenarnya nyer cuti?berape hari abis mase dlm keta..nasib baik x kije..even nak pegi bank sekentut pon aku ikut...still bersyukur sebab sentiasa bersama dier..dan semua diatas dier perlu lakukan..untuk kehidupan yg lebih baik..nanti saye tambah balik ape ape..atau mungkin nanti saye buat post lain untuk detail..muahaha..ader ker org kesah?

Comments

  1. http://faizahs.tblog.com/ terjumpa blog faiz

    ReplyDelete
  2. http://rubaizah.blogspot.com/

    http://wanlurvesya.wordpress.com/

    http://sukesukihidupini.blogspot.com/ watie

    ReplyDelete
  3. cerita yg aku dgr dr kak afinie tu sgt menakutkan aku..aduhai..ya allah tetapkan la hati suamiku..

    ReplyDelete
  4. meniarap cara tido yg di benci allah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

mencari taska tuk kimi..

pembantu rumah harian

pokok susu nabi