aku terima nikah nye-result darah

mcm biasa bangun pagi dgn keazaman yg tinggi x nak fesbuk..haha..wajib ler bukak jugaks kan..aku bgn kimi x bgn lagi..pastu nengok cerita "aku terima nikah nya" huhu..sorry to say x best sgt pon..haha..mungkin aku dgn laki x mantik camtu..muahaha..ayat dengki..mcm tu ker ek org lain?lari lari dlm umah..ckp ayat jiwang mcm tu?then laki dier koma sebulan..hilang ingatan sebulan..baru 2 bln x dpt dah nak penat..kitong nih laki naik kapal..4 bln tu paling kurang..8 bln pon penah jejak..bg aku la..ok jerk..x der la sampai nak goda laki lain ke nak curang ke(dlm cerita dier x curang pon) maksud aku boleh tahan jerk kalo 8 bln x dpt nafkah batin..tp tah la..aku ader gaks la fly g bintulu..in between 8 month..tp takat sebulan dua x dpt..aku rase ok lagi..apakah cerita pasal benda nih disinih..bleh ker?ker nih kire cerita dlm kelambu?

ok motif nak cerita hal hal semlm..semlm aku cuba bangkit..seperti nak dekat tgh cerita aku terima nikah nye..memang sometimes aku rase aku jerk berusaha untuk hubungan aku dgn laki aku..tp laki aku usaha lebih sket kot dr mamat tu..aku lah yg byk ckp..aku buat itu ini..memang rase penat..penat menunggu..tp sebab dah selalu kena mcm tu..biler aku dah malas nak tunggu baru chenta dier hadir..hahaha..jiwang sioot..

---------------------------------------------------------------------------------------------
semlm aku bangkit dr kesedihan..aku masak..nasi goreng ikan..grg ayam..masak sup ..masak ayam masak merah..kelas ko jah..4 lauk..selalu aku masak nasi jerk..aku dgr lagu..x fesbuk x what apps..tak tu kalo aku kurang la..same mcm org lain..x mcm aku yg kronik..tgh aku what apps dgn nadia..tetiba dpt call dr naluri..org tu ckp doc soh dtng petang nih kul 4 result darah...huwaa takut nyer aku rasa..y so urgent?baru jerk aku pegi rabu ..selasa dah soh pegi..semlm aku pk baru 3 hari..nih baru aku pk seminggu..n semlm laki aku ckp dier check dr  2 3 jam dlm sehari dah dpt result...tp mase tu aku tetau..so aku jadi cuak dan jakun..laki laks..huhu maybe tgh marah..kapal dah masuk sendai..tp dier off hp..bukan x der whatapps...(jab agi aku sambung bab dier) selera mkn dah x de..penat aku masak..aku start google ape yg selalu kuar dr result test darah..asal x ckp guna phone jerk?seksa nyer menunggu dr kul 1 ke kul 4..tu basib baik aku ok jerk..kalo aku kata esok..mau penat aku risau..atleast aku g kul 4..mane tau terbuka hati laki aku call leh ngadu..walaupon merajuk..tp aku still need dier...a feww comment kat fesbuk..yg  doakan..tq sgt..yg menakutkan aku..huhu malas nak ckp ape..tp aku memang takut..membayangkan aku di sepital.. kimi nak anto umah mil..dah sakit berpisah dgn anak..itu sgt x mampu..memang aku fikir soh mak dtng gaks..aku sanggup byr setiap gaji ahri cuti mak tu..pelan pelan aku mkn..suap kimi mkn..siap..kul 4 aku kuar..dlm kereta rase nak nagis sgt..ya aku memang nagis..i wish pegi amik result tu dgn dier kot..even nadia ader offer teman..tp baik lah aku simpan sendiri..dua kali pusing x parking..kimi tido..nak tak nak double parking (lupa nak cek keta ader crash ke tak) nak dukung kimi..mase tunggu tu mata aku dok tgk gaks keta..tp x berape nampak..kimi tido atas aku..org ramai..maybe sebab selangor cuti..aku baringkan kimi..pasrah tinggal kimi n ubah kereta..sebab tgk dah kosong..so lega sket hati nak jumpa doktor..masuk jerk..x lame doc panggil..pasrah lagi tinggal kimi kat luar..doctor dah mcm cam aku sebab selalu sgt tabur duit situ kot..haha..at first kitorng diskus pasal kecelaruan darah kami..aku B..laki aku A..dan anak kami O..huhu..terungkai sudah setelah 3 thn aku risau..memang wajib la aku x curang..sebab aku ingat lagi pas period..aku mandi wajib kat bintulu..then naik kapal..then aku peknen..takkan ler ader laki lain nak berani seludup masuk bilik kami atas kapal tu..nak kena rimbuk dgn laki aku..?then pasal darah aku..darah merah aku kurang..aku rase betul ler kot sebab aku selalu gaks rase nak pitam..plus aku selalu skip ubat..

doc: penah amik test thalassemia x?
aku: x penah
doc:saye suspek awak ader thalassemia.

glup..tetau nak ckp..tp aku still senyup n ckp..maybe sebab x mkn ubat..sebab balik dr naluri rabu lepas..aku jumpa ubat doc kasi yg bulan lepas..so berape byk aku skip kan..boleh ader balance sebulan ubat..tu pon sebelum tu ader agi aku skip..kuar byr..kejutkan kimi tido n balik..memang memacam aku pk..aku penah gaks baca thalassemia nih..huhu..sampai parking enchik somi call..time tu air mata aku laju jerk kuar..tp sebab nak parking dier ckp nanti 10 min dier call..balik umah..baru laki aku on wifi..dier whatapps aku..tanye nak call ker?aku ckp ikut la..tp aku rase nak nagis...huhu..dier dgn ego dier..dgn marah dier..jual mahal dier..huhu..aku dah biasa..tp end up dier akan tunjukkan kasih sayang dier..berwhataaps sampai kul 10.30 baru aku suap kimi mkn..tah la doc firdaus ckp..kalo dier..dier x der la test thalassemia..it just aku kena mkn zat besi mcm kerang tu lebih..so aku tido dgn tenang gaks laks..plus x harap enchik somi call pagi seperti selalu..

----------------------------------------------------------------------------------------

aku dah lupa what happen ari sebelum tu..tp 3 4 ari sebelum tu memang byk buat aku nangis.tah..cukup cukup sudah..aku still kompius yg mane satu.

stop dulu..nak layan kimi...

Comments

  1. mcm pelik jer..beli ckp darah rendah..sume.org pon tau hb rendah..mkn keranh..nape mcm aku jerk x reti n x amik tau..sian.baby..sorry ek...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

mencari taska tuk kimi..

pembantu rumah harian

pokok susu nabi