Posts

Showing posts from June, 2012

website untuk homework kimi

kimi playrooms..

Image
rasenyer satu umah ader lah playrooms hakimi..bilik tido..ruang tv pon play room tuk kimi..1st picture playroom kimi dlm tent..ia agaks panas..tp boleh lah dier duduk biler dah boring tgk tv atau menulis atau pon melukis..

kawen awal

hari tetau nape aku asyik berfikir benda nih "nyesal x kawen awal" sekarang dah tua tua baru nak beranak..nape tak lepas jerk 1st period then kawen..tetiba daku rase sgt buang mase..dah 14 th period..baru nak preggy..and now ader  5 thn jerk nak pulun beranak..as umur 35 dah jadi org berisiko untuk beranak..

mule lah aku rase nak tolong kawan kawan yg x kawin lagi tu..wah nape aku fobia sgt..aku dah kawen pon..fobia nak preggy bile umur 30..sempat ker nak pulun buat anak..

sebab belajar..kite x leh kawen awal..biler dah blaja nak kije dulu baru kahwin..huhu..kena pe ek?kite x blaja jerk buat kek dan berniaga..budah form 3 pon boleh buat..form 4 dah leh kawen..kenape kena sesuah blaja sampai ader degree ader master..pastu berhutang laks dgn ptptn..huhu...

agaks agaks ader ker parent dier kasi anak kawen awal awal?? walhal kat sekolah budaks form 3 pon dah ader yg ngandung..memang elok dah time Allah bagi kite period..pastu kawen..so x der la maksiat..mengandung anak luar nika…

mencari taska tuk kimi..

Image
Waduh semakin susah laks cari taska untuk hakimi..aritu takut sangat penuh..nih dah bace cerita dr blog..dah macam macam plaks dera kalo x speaking in english..kena dera..kalo berak diorg x tolong basuh..aduhai..ngaji main tande jerk, kalo x speking english kena denda tp kalo x leh baca alquran x denda..kalo x nak diorg denda boleh tah?let me yg denda kat umah..hasihh..i wish i can go find taska sendiri..tp kalo cam gini ai kompius..semlm dah terdetik jauh..huwaa..bleh x nak cari tadika yg x dera anak aku...cukup ler aku jerk yg marah..anak balik luka kena oku..aduhai..mix dgn indon..

pesan seorg kakak "pastikan anak ko pandai mgadu..anak akak pun pnh kena..tapi akak dgn suami g sekolah..g jumpa cikgu2 tu..anak akak bkn la jenis duk diam..sgt2 agresif...tapi sbg cikgu pra sekolah dorg kena lbh sabar.. anak akak kena tampar dan kena ketuk kepala dgn pen marker...suami akak plak mmg tak blh anak dia kena mcmtu...mmg takut la cikgu2 tu...kita kena pantau..smart reader permata akak t…

pai tee

KULIT PAI:
1/2 cawan tepung beras -guna cawan penyukat (update: bersamaan 75 gm) jika guna cawan minum lebih kurang 3/4 cawan
125 ml air
2 sudu besar telur (lebih kurang 1/2 biji)
1/2 sudu teh kapur makan
1/2 sudu teh garam
Acuan pai tee
INTI:
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
30 gram udang kering-rendam dan tumbuk halus
1/2 sudu teh garam
Sayuran potong memanjang /parut:
- 1 batang lobak merah
- 1 biji sengkuang
- 1 batang timun
********
1/4 cawan kacang tanah (bakar dlm oven)
Sos pencicah
Cara-cara

UNTUK KULIT PAI:
Satukan semua bahan-bahan -tepung beras,air,kapur,telur dan garam, gaul hingga sebati.
 Panaskan minyak cukup untuk merendamkan acuan pai. Panaskan juga acuan pai dalam minyak.
 Celupkan acuan pai dalam adunan kulit pai.Jangan sampai penuh,tinggalkan sedikit ruang di atasnya.-lihat gambar
 Masukkan ke dalam minyak panas. Pastikan api sederhana kecil.
 Biarkan seketika.Jangan keluarkan sampai ia agak masak,jika tidak kulit pai akan terlipat. Bila sudah keras sedikit …

lagu rakyat

Gelang sipaku gelang
Gelang si rama rama
pulang
Marilah pulang
Marilah pulang
Bersama-sama

-------------------------------------------------------------------

Bangun Pagi Gosok Gigi
Cuci Muka Terus Mandi
Pakai Baju Minum Susu
Salam Ayah Dan Ibu

----------------------------------------------

Rasa sayang, hey!
Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey!

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

ulang Chorus

Pulau pandan jauh ke tengah
Gunung daik bercabang tiga
Hancur badan di kandung tanah
Budi yang baik di kenang juga

ulang Chorus

Dua tiga kucing berlari
Mana sama si kucing belang
Dua tiga boleh ku cari
Mana sama abang seorang

ulang Chorus

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Hutang emas boleh di bayar
Hutang budi di bawa mati

----------------------------------------------------------------


Burung kakak tua
Hinggap di jendela
Nenek sudah tua
Giginya tinggal dua

Lechum Lechum Lec…

myvi SE dan Hyundai Accent 1.5L RX-S Limited Edition untuk dijual

Image
# planning tuk buat myvi kereta sewa..jual hyundai 




myvi se untuk dijual..Transmission : Auto...Engine Capacity : 1300 cc..100% Accident Free..colour code : ebony black myvi -1.3 EZi (AUTO)..tinted  v-kool..spot rim baru...perodua myvi untuk dijual..julai 2007..special edition (SE) kereta nih saya pakai 6 bulan sahaja (1st owner)..pastu berenti kerja kawen ikut laki bekerja..bile balik sinih pon pakai sekejab sekejab jerk sebab guna kereta enchik suami.. maintenance dr mula lahir myvi nih memang mengikut masa dan hanya di pusat servis perodua..keadaan enjin memang tip top..tp boleh nego sebab nak jual cepat kalo berminat dan nak tengok kereta bleh call 016-3230506 /016-3231610 ..motif jual : jual dedua kereta untuk beli satu kereta..sungguh x formal iklan ini..area jalan gombak..gambo kualiti handphone..



1st owner2007SEauto1300cc100% Accident FreeEbony Blackv-kool TintedLeather seat



Hyundai Accent 1.5L RX-S Limited Edition 
·silver  ·Manual ·2005 ·leather seat ·1st owner ·LOW MILEAGE ·ACCIDENT …