email dr enchik suami..

hi sumer selamat berpuasa..selamat berteraweh..selamat bersahur..selamat berbuka..yg nih email baru sampai.."sorry win abg x sempat nak curi2 naik sebab xde org xtra. kat bawah ada masalah ngan cold room. bilik sejuk tempat simpan segala ikan & daging sudah x sejuk. dah dekat seminggu jugak la simptom ni. tp sebab xde gas spare x bleh nak buat ape. semlm br dpt gas survey inspector tu mau kasi setel jugak. so, sudah kene bagi2 keje la. kesian gak kat muslim n 2-3 org budak lg. dr kapal sampai, dia dok mengadap je mesin tu. test segala yg bleh test. kol 4 pg tadi br bleh decide utk charge gas. tp segala makanan sudah punoh...huk aloh. mengantok tahap setan pun ade gak ni. sambil kapal kuar tu, ada la terlelap sekejap brg seminit dua. nanti lagi 3 ari call ye. bye."saya tunggu enchik suami call sampai petang..tu ler si isteri berharap..nasib baik teringat bukak email..sejuk hati dpt email dr suami..sebenarnyer hp rosak..so tinggal voice mail kat suami soh kejut sahur n pas handphone kat kak huda so that bleh pakai hp sementara yg ader 3 bijik kat suami(setiap satu telephone ader masalah tersendiri..haha)..tapi x der rezki




yg nih email 2 3 ari lepas..tp lambat bace..sebab dok menggila dgn sale sogo..hehe..hati berbunga bunga...


"abg ada 2 good news and satu bad news. nak dengar mana satu? tadi br dapt crew change list. yg baiknye ada sorang 3rd engr naik, yg x baiknye abg x dpt balik gak sebab budak tu lebih junior dr muslim, 4th engr yg ada atas kapal ni. kira opis cari jalan nak tutup observation sebab bintulu ni ada lagi survey. kali ni survey dipanggil 'condition survey' yg mana survey ini melihat keadaan atas kapal. kira inspector ni cari salah yg x sedap mata memandang, termasuk la krew yg dah overdue berlambak-lambak atas kapal ni. tapi kalau dia dah letak double baru, kira lepas la part diaorang sebab kira next trip la abg balik. insyaallah. chief engr x nak budak baru tu buat 3rd engr, so dia plan nak promote muslim lepas kuar bintulu. mcm mana pun kira side abg dah lepas la, sapa nak ganti jadi 3rd pun. nik pun ikutnye xde naik nama tapi mapet naik take over, maybe opis nak hand over one trip kot. tapi dia bersungguh2 nak balik, chief engr pun x bleh nak tahan la. so kasik la dia balik sebb pikirkan mapet tu kira dah otai la bab cargo ni. so itu la tadi 2 good news n 1 bad news. nanti kat bintulu maybe x turun kot sbb survey, tp abg try make time utk call. bubbye." best kan email nih..hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

mencari taska tuk kimi..

pokok susu nabi

Almari dapur untuk dijual