Sunday, 3 July 2011

mama n hakimi ke pasar mlm

arinih 1st time bwk kimi jejalan kat pasar mlm..means berdua..selalu ader enchik suami atau mak atau kakak ipar atau adik teman..and pasar mlm nih pon 1st time kami pg..mula hengat nak pg pasar mlm kat sri gombak..tetiba ader jiran ckp kat petronas tepi balai polis kat jln gombak ader..so pg ler sane..sebenar nyer lepas kuar dr guard..dpt msg dr enchik suami so berenti ler tepi nak replay tetiba jiran yg baru blek dr pasar mlm merapatkan kereta bertanye kabar ok tak..maybe dier ingat kereta rosak kot..alhamdulillah dpt jiran yg baik..yg suami sebaya dgn enchik suami dan yg isteri same dgn saya..kawen pon thn yg same..cuma mungkin diorg lambat sket dpt zuriat..so diorg panggil saya "akak"..ingat lagi dier ckp masa pertama kali jumpa, mereka ckp "x sangka dpt jumpa jiran sebaya..dan melayu..kat sinih.."

enchik suami msg..nak ajak bergayut..cian enchik suami kata nyer demam, selsema dan batuk..alhamdullalh harinih cuti..so bleh ler dier rest..katanya kena selsema sebab berjangkit dr kawan yg pegi Tokyo Disneyland..enchik suami msg awal lagi..tp x perasan..sbb bwk Hakimi ke playground dan beg letak tepi padang..

oh ya nak bercerita pasar mlm td..jiran ckp parking di sekian tempat senang..jadi.."i follow"..ok lah not bad..walaupon pasar mlm dier x sebesar parit buntar..sume ader jugaks..gerai mainan ader 5..soya ader 2..kebab 2..gerai air 3..gerai mee ader 2..tp kedai ikan dan sayur ader satu no choice..ikan sepinggan rm4..rase mcm dulu sepinggan rm3 jerk..2 pingan rm7..erm..dulu bukan 2 pinggan rm5 ker?3 pinggan rm10..mula nak amik ikan termenung jerk..pastu tambah sotong..pastu tambah ikan tongkol..sayur pulak seikat seringgit..beli carrot sawi dgn kentang..ketang sebungkus seringgit ader 5 ketul..huhu..

enchik suami suka putu mayam dan taufufa..jadi saya beli seringgit 4 keping putu mayam dan 1taufufa..untuk pengubat rindu..saye makan kan untuk enchik suami..hehe..soya sebungkus..nasi lemak 2..satu untuk mama satu untuk hakimi..untuk hakimi x der sambal..bleh tahan kan berat dier..nasib baik hakimi belum merenget nak tido..dier masih mau berjalan..walaupon seharian x tido..mase asar sudah mau tido..tp saya kejutkan..nanti kasihan x bleh main di padang..

ya seperti biasa bila sudah sampai di parking rumah hakimi pon tido..cuba muatkan brg brg dlm beg ayu saya..nasib baik muat..belasah jerk aa ikan ker sotong ker...huhu..dukung hakimi kunci kereta..nak masuk umah pon byk halang..pak gat..pintu masuk..dah naik lif..pintu gril..pintu umah..maybe tu sebab ramai yg x nak dtng umah..byk procedural...kena tinggal ic atau lesen kat pak gat..huhu..visitor parking kat tempat betul..huhu..x pe lah untuk keselamatan..alhamdulillah..sampai saat menulis hakimi masih tido..jawab nyer sume food masuk petiais dulu..huhu..ok mau pg besiang ikan same sotong..

2 comments:

  1. hehehe... K.win.... rajin tol pergi pasar malam bawa si Kimi... kalau dia amuk kat sana.... hehehee..... apepun kagum dengan k.win..... sweet mummy....

    ReplyDelete
  2. tq..weena..comment yg memberi semangat untuk jadi sweet mummy..a few days lepas sbnrnya down..feel sgt teruk jadi mummy..bertambah lagi biler hakimi still x bleh byk berckp mcm baby lain..me kemas rumah..tp still selerak..n lupa how besiang ikan sepat..don't know cook kuah durian..rase teruk sgt..bertambah laks x kije..huhu..nway thank weena..

    ReplyDelete